Popis
Sušené křížaly z českých jablek natural
Asi každý z nás někdy ochutnal křížaly. Dělaly je už naše babičky, jejich výroba je poměrně jednoduchá, avšak velice časově náročná a pracná. Na jeden kilogram sušených křížal připadá dokonce 10 - 12 kg čerstvých jablek (podle šťavnatosti), které se musí nakrájet na tenké plátky rozprostřít na sušící plechy nebo síta a nechat sušit přibližně 8 - 10 hodin, pokud je chceme mít přesně takové jako jsou ty naše.
Tyto staročeské křížaly jsou samozřejmě nesířené, nebyly nijak konzervovány ani přislazovány. Síření se pochopitelně užívá zejména z ekonomických důvodů, ovšem negativně se projevuje na kvalitě i chuti výsledného produktu. Ačkoliv se takové ovoce zpravidla nekazí, chemického ošetření se již zcela nezbavíte ani jeho omytím.
použití
Běžně se přidávají například do sladkých kaší, určitě jste z nich někdy ochutnali buchtu či štrúdl. Dá se z nich však uvařit výborný čaj. Jsou vhodné pro přímou konzumaci, nebo je přidejte do domácího müsli, jogurtů i pudinků.
Složení
100% sušená jablka z českých sadů
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1331 kJ / 314 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,08 g |
Sacharidy | 72,7 g |
z toho cukry | 58,3 g |
Bílkoviny | 1,3 g |
Sůl | 0,47 g |
Země původu
Česká republika
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.