Popis
instantní pekařské droždí
Sušené aktivní droždí neboli kvasnice byly vypěstovány na substrátu z obilí a následně šetrně usušeny, aby neztratily své schopnosti. Stalo se Vám už někdy, že jste čerstvé droždí nestihli spotřebovat do konce jeho krátké trvanlivosti? To se s instantním droždím nestane. Velkou výhodou sušeného pekařského droždí je, že ho lze uchovávat při běžné pokojové teplotě po dobu až 18 měsíců což u čerstvého droždí není možné.
Použití instantního droždí je velmi jednoduché a zvládne to i úplný začátečník. Stačí nasypat do mouky, přidat další suroviny, vypracovat těsto, nechat kynout a je to. Těsto bude krásně kypré a výsledek perfektní.
Použití
Obsah sáčku důkladně smíchejte s moukou. Přidejte další přísady podle receptu a vypracujte těsto, které nechte kynout dle potřeby na teplém místě (cca 30 – 60 minut).
Dávkování droždí: sušené droždí můžete přidat do mouky nebo do směsi v průběhu zpracování těsta. Dávkování obvykle 0,8% - 1,1% na hmotnost mouky. Naše instantní droždí je doporučeno pro receptury s obsahem cukru 0 až 10% na hmotnost mouky.
Složení
Sušené pekařské droždí, emulgátor E491
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20 °C
Země původu
Francie / Mexiko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.