Popis
tamarind pasta
Má sladkokyselou chuť. Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla. Z dužiny tamarindu se připravují také osvěžující nápoje a často se využívá jako přísada do jídla. Tamarindy se také zpracovávají jako čatní a do rýžových a zeleninových pokrmů.
Vhodná pro vegetariány. Tamarind je opravdu bohatý na vlákninu. Dále obsahuje bílkoviny, má vysoký obsah vápníku, fosforu a železa. Nechybí ani vitaminu C. Vzhledem k obsahu kyselin působí mírně projímavě.
Použití
Přidává se tak, kde se vyžaduje kyselá chuť jako například do Curry, Laksy, Sambalu a jiných oblíbených receptů. Recept na osvěžující nápoj: 1 lžička Tamarindové pasty, 1 lžička cukru a 250ml vody
Složení
Tamarind 92%, voda, sůl, regulátor kyselosti E330 (kyselina citronová), konzervanty E202 (sorban draselný) E211 (benzoan sodný).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 394 kJ / 93 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 21,0 g |
z toho cukry | 14,0 g |
Bílkoviny | 1,0 g |
Vláknina | 3,5 g |
Sůl | 1,2 g |
Skladujte v suchu a chladu.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.