Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
 

Tapioková mouka

 

Tapioková mouka je přirozeně bezlepková mouka. Je vhodná pro celiaky i alergiky. Škrobovitá mouka pochází z kořene Manioku. Používá se do sladkých i slaných pokrmů. Pro lidské tělo je lehce stravitelná.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 55 Kč / ks
od 48 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Tapioková mouka Vital Country Množství: 500 g Momentálně nedostupné 55 Kč / ks
48 Kč bez DPH
Tapioková mouka Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 2.12.2022
99 Kč / ks
86 Kč bez DPH
   
 

Tapioca mouka - tapiokový škrob

Tapioka sama o sobě nemá nijak specifickou nebo výraznou chuť ani vůni. Právě proto je tolik variabilní potravinou. Pro lidské tělo je tapioka příznivá díky její lehké stravitelnosti. Je ideální pro lidi s trávicími potížemi. Je téměř bez alergenů, obsahuje jednoduché sacharidy a má velmi výživnou hodnotu. Obsahuje přínosné vitamíny, vlákninu, minerály, škroby a bílkoviny.

Tapioková mouka detail Vital Country

DRUHY TAPOIKOVÉ MOUKY

Známe dva druhy mouky z kořene manioku. První je mouka Cassava, která má béžovou barvu a získává se z celého kořene. Ten se jednoduše oloupe, nakrájí a usuší. Následně se namele na jemnou mouku. Oproti tomu je klasická tapioková mouka sněhově bílá a zpracování je zcela odlišné. Extrahuje se škrob z kořene rostliny. Škrobovitá hmota hlívy se pere, drtí, následně ždímá až zůstane tekutý škrob. Ten se po vypaření vody stává tapiokovou moukou.

TAPIOKOVÁ MOUKA POUŽITÍ

Tapioková mouka je jako stvořená pro slanou i sladkou kuchyni. Pečení i vaření. Používá se do těsta, omáček a dokáže jako pojivo nahradit vaječný bílek. Můžete s ní zahustit polévku či omáčku, upečete z ní domácí pečivo nebo vám poslouží jako pojivo u bezvaječného pečení.

Co jste možná nevěděli

Tapioka pochází z rostlinky zvané Cassava, Yuca nebo Maniok. Celým názvem Maniok jedlý je tropická pryšcovitá rostlina. Lidstvo ji používalo již před 4000 lety p. n. l. Můžeme ji brát jako blízkou příbuznou bramborů a batátů.

Původně z Latinské Ameriky se rozšířila díky své oblibě do Afriky, jihovýchodní Asie a Oceánie. Právě tropické oblasti jsou ideální pro její pěstování. Minimum srážek a písčitá hlína tvoří ideální podmínky. Ročně se sklidí skoro 170 milionů tun. Keř Manioku dorůstá až do výšky 5 metrů. Rostlina má 5-10 kořenových hlíz, které mohou vážit i 2 kg. Povrch kořenu je hnědý a uvnitř bílý. Listy jsou podlouhlé a zelené. Tapioka v různých podobách a úpravách je součástí každodenního jídelníčku na mnoha místech světa.

Složení

100% mouka z kořene manioku jedlého (tapiokový škrob).

Výživové údaje na 100 g
Energie 1477 kJ / 350 kcal
Tuky 0,1 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,05 g
Sacharidy 87,1 g
    z toho cukry 3,0 g
Bílkoviny 0,1 g
Sůl 0,025 g

Skladování

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Země původu

Kambodža


 

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: