Tapioková mouka 400g

 

Tapioková mouka je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapioková mouka je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
51 Kč / ks
46 Kč bez DPH
   
Značka Thai Pride
Kategorie Mouky
 

Tapioca mouka - tapiokový škrob

Tapioková mouka se vyrábí z kořene manioku, kterému se přezdívá sladké brambory. Jde o oblíbenou surovinu v Jižní Americe, Asii i Africe. Maniok je plodící keř nebo bylina, který se pěstuje v tropických oblastech. Kořeny tvoří hlízy, které svou barvou i tvarem připomínají známé batáty. Právě z hlíz se pak vyrábí tapioková mouka, která je velmi bohatá na škrob.

Vlastnosti

Tapiokovou mouku byste na pohled od pšeničné mouky nerozeznali. Má stejnou bílou barvu, jemnou konzistenci i neutrální chuť. Ovšem jelikož nejde o obilovinu ani luštěninu, nenachází se v ní lepek či jiné alergeny. Navíc má schopnost kypření. Díky tapioku budou vaše výrobky větší, nádychanější a vláčnější. Výrobky z tapiokové mouky i déle vydrží čerstvé. Rovněž má tapiok výborné zahušťovací schopnosti.

Použití

Ne nadarmo je tapioková mouka vyhledávanou surovinou v paleo stravě, při bezlaktózové, bezlepkové i nízkocholesterolové dietě. Při vaření či pečení se používá naprosto stejně jako klasická pšeničná mouka. Z tapioku tak upečete vynikající koláče, bábovku, chléb, pizzu či jiné sladké i slané výrobky. Zahustit s tapiokem můžete polévky, omáčky i šťávy. Využít tapiokovou mouku můžete i při výrobě pudinku, palačinkového těsta a krémů. Pokud vás trápí alergie na vaječný bílek, tak tapioková mouka jeho vlastnosti dokáže v těstech nahradit.

Složení

Tapioka (manioc, tapioca)

Výživové údaje na 100 g
Energie 1482 kJ / 349 kcal
Tuky 0,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy 86,2 g
    z toho cukry g
Bílkoviny 0,4 g
Sůl 0,1 g

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Země původu

Thajsko


 

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: