Třtinový cukr tmavý 1000g

 

Tmavý třtinový cukr má velmi zajímavou chuť připomínající karamel díky zbytkovému obsahu melasy. Čím více je cukr tmavý tím více melasy obsahuje. Třtinový cukr neprochází chemickou rafinací - slaďte zdravěji!

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
27.1.2020
49 Kč / ks
43 Kč / ks bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Sladidla
 

tmavý třtinový cukr

Chuťově je tento cukr výrazný, má velmi zajímavou karamelovou chuť a je u nás velmi oblíbeným každodenním sladidlem. Tmavý třtinový cukr z Réunionu se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť.

 Třtinový cukr very dark

Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste v dětství chroupali kostky cukru. Měly dokonce různé tvary i barvy, byl to však bílý řepný cukr. Bílý cukr je bohužel stále velmi často podceňován ohledně jeho záporných vlastností. Je však ověřeno, že je jednou z nejčastějších příčin vzniku cukrovky i rakoviny, škodí srdci i cévám a stojí třeba i za častými kvasinkovými infekcemi. Přitom je k dispozici jeho přirozenější varianta, kterou je hnědý třtinový cukr. Výroba a zpracování třtinového cukru je totiž výrazně odlišná od chemického procesu rafinace a bělení, díky kterým vzniká cukr bílý.

Použití třtinového cukru

Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů (čaje, kávy, limonád apod.), zejména pro koktejl Mojito je tento cukr nepostradatelný.

Skladování

Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%

Země původu

Réunion / Kolumbie


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE