Popis
BIO Amaranthové vločky
Někdy bývá amarant označován jako potravina třetího tisíciletí. Tato plodina původem z Ameriky obsahuje ohromné množství zdraví prospěšných látek, je velice chutná, a k tomu ještě neobsahuje lepek – využívat ji tak může opravdu každý.
Amarant pochází z Ameriky, kde se pěstoval ve velkém již v dávných časech. Není náročný na pěstování, vyroste stejně dobře v horách jako v tropech, čehož rolníci rádi využívali odpradávna. Rostlina dorůstá až 4 metrů a v jedné se může nacházet až šedesát tisíc semínek. Právě díky jednoduchosti pěstování spolu s vysokou nutriční hodnotou a absencí lepku, je označován amarant jako rostlina budoucnosti.
Amarant je dále připravován buď celý, mletý na mouku či jako v našem případě na vločky. V nich se nachází mnoho vitaminů, zejména se jedná o vitaminy B2 a E, a také kyselinu listovou. Neméně důležitá je vláknina při redukčních dietách. V amarantu nalezneme také velké množství minerálních látek, jedná se například o železo, vápník či hořčík. Amarantové vločky jsou přirozeně bezlepkové, jsou proto vhodné i pro celiaky.
Použití
Nejčastěji se využívají k přípravě různých kašovitých pokrmů, přidávají se do polévek a svačinových směsí. Díky své neutrální chuti se dají používat takřka neomezeně, vaší fantazii se tedy meze nekladou. Udělejte tedy něco pro své zdraví, a zařaďte amarantové vločky i do vašeho jídelníčku. Nejenže se brzy budete cítit svěžejší a zdravější, zamilujete si i jejich nezaměnitelnou chuť.
Návod k přípravě
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Vločky amarantové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.