Vločky ovesné BIO 500g

Neohodnoceno
 

S ovesnými vločkami navíc v BIO kvalitě vykouzlíte za pár chvil zdravou a vydatnou snídani - to je více než jasné. Co ale si z ovesných vloček upéct třeba zdravé a voňavé sušenky, lívance nebo palačinky? Už jste zkoušely vytvořit domácí müsli?

Bio, vegan, GMO

Dostupnost Momentálně nedostupné
32 Kč / ks
28 Kč / ks bez DPH
Značka Country Life
Kategorie Vločky
Položka byla vyprodána...
 

BIO ovesné vločky

Rozdrcením ovesných zrn získáme snad nejpopulárnější surovinu zdravého pečení a vaření – ovesné vločky. Oves je notoricky známý druh obiloviny, a to nejen díky lidové písničce „Skákal pes přes oves“, ale i pro svůj zvláštní vzhled. Rostlina je sice doložena archeologickými nálezy z doby bronzové, ovšem na našem území je to jedna z nejmladších kulturních plodin. My Vám ukážeme, že rostlina a semena z ní se dají využít i jinak než na obroky pro zkrmení koní.

POUŽITÍ

Z ovesných vloček připravíte základ každé dobré snídaně – ať už máte rádi kaši, výživné koktejly nebo raději připravujete ovesné sušenky či koláče. Ti z Vás, kteří připravují domácí celozrnné pečivo, mají jistě s ovesnými vločkami své zkušenosti, při tomto pečení jsou vločky nezastupitelné. Pokud se Vám podaří základ, pak už jen přemýšlejte nad ochucením a zdobením pokrmu – do kaší můžete využít vše od ovoce čerstvého či sušeného, přes semena velká i malá, loupaná i neloupaná, po dochucení agávovým nebo javorovým sirupem, či medem.

Nebojte se připravit si kaši jeden den na slano a druhý den na sladko, zkuste i jejich kombinaci. Zkoušeli jste někdy ovesnou kaši dochutit například dílkem slané čokolády nebo čokolády s chilli? Čím dál větší popularitě se těší také pečené müsli, které si za pomocí ovesných vloček připravíte sami doma. Jak tedy vidíte, ovesné vločky jsou naprosto univerzální při použitá v kuchyni, již staří Římané z nich připravovali chutnou kaši pro dostatek energie a pevné zdraví. Směle do nich, my už se nemůžeme dočkat naší zítřejší ovesnou snídani!

příklady použití ovesných vloček

  • na sladko i na slano
  • ovesná kaše
  • lívance a palačinky
  • pomazánky
  • do pečiva, sušenek, muffinů, polévek či dokonce nepečeného cukroví
  • zavářka do polévky
  • müsli tyčinky
  • ovesné mléko
  • k zahuštění smoothies
  • základní ingredience oříško-ovesných chlebů

Návod k přípravě

Vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

OVESNÉ vločky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Alergen: lepek

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Tip: pokud ovesné vločky zkombinujete například s ořechy nebo tvarohem, docílíte tím snížením glykemického indexu pokrmu, což je pro zejména pro diabetiky dobrou zprávou.


 

Podobné produkty

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE