Vločky pohankové BIO 250g

Neohodnoceno
 

S pohankovými vločkami se dají vykouzlit hotové zázraky například v podobě chutných snídaňových kaší. Jejich použití je více než univerzální. S těmito vločkami vytvoříte výborné karbanátky, burgery, zeleninové placky, pomazánky, ale i lívance nebo sušenky. Pohankové vločky jsou přirozeně bezlepkové což je jistě dobrou zprávou pro celiaky.

Bio, vegan, GMO

Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do
26.3.2019
38 Kč / ks
33 Kč / ks bez DPH
   
Značka Country Life
Kategorie Vločky
 

BIO pohankové vločky

Pohanka je rostlinou, jejíž obliba v rámci pečení či vaření v posledních letech rapidně vzrostla. Její velikou výhodou je to, že neobsahuje lepek a proto je často využívaná v rámci bezlepkového jídelníčku. Jistě zná každý z Vás klasickou ovesnou kaši, nejlépe chutná teplá, povařená s mlékem a ochucená ovocem, sirupem nebo skořicí. My bychom Vám ale chtěli ukázat i jiné vločky, než jen ty ovesné – věřte, že kaše z nich bude minimálně stejně lahodná, ne-li lepší. A mějte na paměti, že pokud se chcete udržet fit, je potřeba pokrmy obměňovat a inovovat, k tomu Vám skvěle poslouží právě pohankové vločky.

Použití

Jak již píšeme výše, místo teplé ovesné kaše připravte kaši z pohanky. Připravte si ke kaši ovocnou omáčku s troškou smetany nebo jen ovocný rozvar – klasický borůvkový je snad nejlahodnějším pokrmem na světě a Vaší kaši dá úplně jiný rozměr. Máte-li raději klasiku, ochuťte tak, jak jste zvyklí – sušeným ovocem nebo ořechy. Obměna jídel samozřejmě nemusí spočívat je ve změně vloček – místo klasického kravského mléka použijte k přípravě kaše například mléko mandlové, někteří z Vás si ho jistě běžně vyrábíte doma.

Pokud se oprostíme od kaší, pojďme si říci, že pohankové vločky využijete při přípravě polévek, pomazánek, nákypů nebo karbanátků. Skvěle chutnají v kombinaci s rozinkami, medem, skořicí nebo para ořechy. Syrové vločky přihoďte do mléka, jogurtu nebo si do zásoby připravte domácí pečené müsli. V neposlední řadě musíte s využitím vloček zkusit pečení – ať už by se mělo jednat o koláče, sušenky nebo Vaše vlastní variace na klasické vánoční cukroví.

Pohanka a pohankové vločky jsou ideální potraviny pro ty z Vás, kteří máte problém s trávením klasických obilovin nebo trpíte intolerancí na lepek. Ne nadarmo se pohance říká superpotravina, její využití a dopady pro lidské zdraví jsou opravdu skvělé. 

Návod k přípravě

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.


 

Podobné produkty

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE