Vločky špaldové BIO 250 g

 

Co to vlastně je ta Špalda? Špalda je jedním z nejstarších druhů pšenice. Špalda je velmi málo šlechtěná což je velké pozitivum. Špaldové vločky jsou lehce stravitelné a nutričně hodnotné.

Bio, vegan, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
21.11.2019
29 Kč / ks
25 Kč / ks bez DPH
   
Značka Country Life
Kategorie Vločky
 

BIO špaldové vločky

Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.

Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.

Použití špaldových vloček

Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.

Příprava

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergen: lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE