Popis
zátar směs koření
Zátar je tradiční Libanonská kořenící směs celého blízkého východu a severní Afriky, jejíž základem je tymián, sumah a sezam. Stejně jako jiné směsi koření, má každá oblast výrazný styl svého Zátaru, a každá rodina vyvine svou vlastní speciální směs.
Balení obsahuje 17 porcí.
použití
Za'atar se používá k okořenění hummusu, kuskusu, tvarohu, zeleninových salátů, pizzy, kebabu, polévek a dalších pokrmů. Můžeme ho smíchat s olivovým olejem a podávat s pita chlebem jako samostatný chod. Tradičně se Zatar servíruje v misce a koření se jím chléb namočený v olivovém oleji, tvarohu nebo jogurtu.
SLOŽENÍ
Tymián, pražená sezamová semínka, pražená pšenice, kyselina citronová, jedlá sůl, koření, rostlinný olej.
Výživové údaje na 28,4 g (1 porce) | |
Energie | 460 kJ / 110 kcal |
Tuky | 7,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 11,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 4,0 g |
Sůl | 125 mg |
Skladování
Skladujte na tmavém a suchém místě.
Země původu
Jordánsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.