Popis
campo - mletá káva bez kardamomu
Turecká káva Campo je skvělou volbou pro milovníky autentického kávového zážitku. Tato kvalitní mletá káva je připravována bez přidání kardamomu, což umožňuje plně se ponořit do bohaté a intenzivní chuti, která je typická pro tradiční tureckou přípravu kávy.
Vyrobená z pečlivě vybraných zrn, která jsou jemně mleta, aby zajistila dokonalé uvolnění aroma a chuti při vaření, je tato káva dokonalým společníkem pro vaše klidné ranní chvíle nebo jako povzbuzující přestávka během dne.
S Campo Tureckou kávou mletou bez kardamomu si snadno připravíte silný a konzistentní šálek kávy, který osvěží vaše smysly a nabídne nezapomenutelný kávový zážitek.
Složení
Káva (100% arabika z brazilských zrn).
mletí: velmi jemné
doporučená příprava: džezva, turecká konvice.
Příprava
Káva z džezvy se tradičně pije z menších šálků, proto na přípravu 50 ml kávy použijeme 6 g (1,5 - 2 čajové lžičky) kávy.
- Položte džezvu na zdroj tepla, přidejte cca 20 ml vody a cukr
- Počkejte, až se voda s cukrem začne vařit a vznikne karamel. Na jeden šálek kávy se zpravidla dávkují dvě lžičky kávy a jedna lžička cukru. Tento krok však můžete přeskočit a připravit v džezvě pouze samotnou kávu.
- Přidejte kávu a dolijte zbytek vody do dvou třetin džezvy. Počkejte, až se káva začne vařit a dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Poté džezvu odebereme z vařiče a malé množství pěny přidáme do šálků.
- Kávu opět přivedeme k varu a opakujeme ještě dvakrát stejný postup. Kávu jsme tedy přivedli k varu 3x.
- Kávu z džezvy dáme chvilku stranou a ponecháme 30s v klidu tak, aby sedlina poklesla. Můžeme s džezvou zakroužit, aby se káva smyla ze stěn.
- Kávu nalijeme do šálků.
Země původu
Turecko
Druh kávy | 100% Arabica, Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.