Popis
fazole černé oko
Název fazole černé oko je odvozen od jejího vzhledu. Ve středu bílé fazole má černou skvrnu, která připomíná právě oko. Je bohatá na rozpustnou vlákninu. Svou chutí může lehce připomínat cizrnu.
POUŽITÍ
Hodí se nejen do salátů, ale také jako příloha či samotný hlavní chod v kombinaci s kořením a zeleninou. Uvaříte z ní také výživnou polévku. Pokud si rádi nakličujete luštěniny, fazole černé oko se k tomu výborně hodí.
Příprava
Fazolky dobře přeberte od drobných nečistot a properte pod tekoucí vodou. Poté fazolky namočte na 10-12 hodin. Poté vaříme v nové neosolené vodě 30-60 minut nebo 20 minut v tlakovém hrnci do změknutí. Solíme až nakonec.
Složení
Fazole černé oko, sušená. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1401 kJ / 311 kcal |
Tuky | 1,32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,19 g |
Sacharidy | 44,34 g |
z toho cukry | 3,38 g |
Bílkoviny | 22,45 g |
Sůl | 0,02 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Madagaskar / Myanmar (Barma) / Argentina / Uzbekistán
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.