Popis
Lilková pasta - Baba Ganoush
Co vlastně znamená Baba Ganoush, to by jste jistě netrefili. V překladu to znamená "Rozmazlený táta". Tento dip prý vznikl díky starému otci, kterému jeho dcera musela jídlo rozmačkávat, aby jej bez zubů mohl sníst, dnes je velmi oblíbeným jak v arabských zemích, tak v zemích Blízkého východu.
Baba Ganoush se vyrábí tak, že se lilek opéká nebo griluje na ohni, aby voněl po kouři, což krásně dotváří chuť výsledného dipu baba ganuš. Poté se lilek rozmačká a ochutí dalšími ingrediencemi, až vznikne krémový dip nebo pomazánka.
POUŽITÍ
Skvěle chutná s arabským chlebem - pitou, rýží a zeleninou nebo jako klasický doplněk k tradičnímu falafelu. Dle přání dochuťte česnekem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou nebo kmínem.
SLOŽENÍ
Pečený lilek 87,5%, pasta z mletého sezamu 11%, sůl 1%, kyselina citrónová (0,5%) E330.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 356 kJ / 85 kcal |
Tuky | 4,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 10,0 g |
z toho cukry | 3,0 g |
Bílkoviny | 2,0 g |
Sůl | 1,0 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu, chladu a temnu
Země původu
Jordánsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.