Popis
dlouhozrnná Rýže basmati Al Sultania 1121
Rýže Basmati Al Sultania se pěstuje v Pákistánu na úpatí Himalájí. Jedinečné klima a zalévání vodou z ledovců vyzdvihuje kvalitu rýže na novou úroveň a můžete si být jisti, že tato rýže Vás ohromí. Rýže Basmati Al Sultania je extra dlouhozrnná a označení 1121 je známkou té nejvyšší kvality.
A zatímco jiné druhy basmati rýže mají zrnka dlouhá v průměru 8,05 – 8,40 mm, tak rýže Basmati Al Sultania 1121 má zrnka dlouhá až 9 mm! Právem tak v tomto směru drží světový rekord.
Basmati znamená v hindštině královna vůní a její aroma je opravdu výrazné a specifické. A chuť je také opravdu výtečná. Rýže basmati je ideální jako příloha. Basmati má sypkou konzistenci, pokud dodržíte správný postup přípravy.
Příprava basmati rýže
1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Napomoct může i ocet, pár kapek přidejte do hrnce před vařením.
2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe.
3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku.
4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut.
5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.
6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte.
Složení
100% Rýže Basmati 1121
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Země původu
Pákistán
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.