Popis
Rýže na přípravu sushi
Sushi je velmi oblíbeným pokrmem s domovinou v Japonsku, ale rychle se rozšířilo do celého světa. Pořádají se kurzy na jeho přípravu a vydávají kuchařky. Spoustu návodů najdete také na internetu a pokud jste na sushi dostali chuť, neobejdete se bez speciální rýže sushi.
Rýži sushi je potřeba pořádně propláchnout a nechat namočenou ve stejném množství vody zhruba hodinu. Poté se vaří na vysokém stupni za občasného promíchání do doby, než začne vřít. Dovařte na mírném ohni pod pokličkou, celková doba varu by neměla překročit hranici deset minut, aby se rýže nerozvařila.
Mezitím se voda vsákne do rýže. Ke správné chuti se ještě přidává roztok z rýžového octa. Až je hotovo, můžete se pustit do výroby různých druhů sushi a udělat si nefalšovanou japonskou hostinu.
Příprava
Rýži na sushi opakovaně velmi dobře promyjte dokud, z ní nepoteče čistá voda. Pak namočte rýži alespoň na 1 hodinu do vody a nechte odstát. Množství vody je 1:1 k původnímu množství suché rýže. Vodu osolte podle chuti a pomalu přiveďte k varu.
Vařte pod pokličkou 10 min a pak nechte 5-10 minut odstát. Rýže musí být ve finále lepivá, ale nerozvařená.
Složení
100% Rýže střednězrnná loupaná
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1594 kJ / 352 kcal |
Tuky | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 79,0 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sůl | 0,01 g |
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.