Popis
Madras Kari pálivá směs
Madras kari pochází z jihu Indie a je známé svou ostrostí. Směs je ideální pro přípravu ostrých indických jídel. Použít ji můžete také např. do guláše, Kari omáček, apod.
Pečené pikantní kuře „Madras“ v jogurtu
Budete potřebovat: 8 kuřecích stehen bez kůže, 6 lžic hutného bílého jogurtu, koření kari mild madras podle chuti (originální recept počítá jednu lžíci), 1 střední cibuli pokrájenou na tenká kolečka, 4 lžíce vody, 1 lžíci čerstvého koriandru nebo petrželky na posypání.
Jak na to: Omyjte a osušte kuřecí maso. Smíchejte jogurt, trochu vody a koření kari mild madras. Směsí dobře potřete maso ze všech stran a vložte do pekáčku (maso i ochucený jogurt), posypte cibulkou a pečte hodinu a půl na 200°C. Až bude kuře propečené, posypte ho čerstvým koriandrem a servírujte s opečeným bramborem, rýží Basmati rýže nebo Chapattis
Složení
Koriandr, kurkuma, chilli, hořčice, kmín, pepř, pískavice, česnek, sůl a fenykl.
Upozornění: může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu, lepku, sóji, celere, mléka, hořčice a siřičitanů.
Země původu
Indie
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.