Popis
včelí pyl
Včelí pyl je čistě přírodní výrobek, který se získává sběrem a šetrným sušením zbytkového pylu, který včely přinesou do úlu. Rovněž neobsahuje žádnou přidanou chemii. Včelí pyl je velmi kvalitní surovinou, vědci v něm doposud nalezli 250 různých přírodních látek.
Ve včelím pylu naleznete 19 aminokyselin, včetně esenciálních, antioxidanty, minerály, fytonutrienty, nenasycené mastné kyseliny a enzymy. Včelí pyl je tak perfektním zdrojem různých živin důležitých pro náš organismus. Chuť má velmi příjemnou, připomíná med a květy.
Včelí pyl se doporučuje na podporu myšlení, soustředění, zmírnění únavy a zlepšení paměti. Pozitivně působí na imunitu, zažívání a kardiovaskulární systém. Povzbuzuje sexualitu, plodnost a napomáhá urovnat menstruační cyklus. Ženy v přechodu jej zase užívají pro zmírnění příznaků, které jsou pro toto období typické. Mezi sportovci je oblíbený pro podporu fyzického výkonu a následnou regeneraci.
Jak se včelí pyl používá
Včelí pyl rozpusťte v medu a následně jej přidejte do nápojů či pokrmů. Pro lepší stravitelnost pylu jej můžete fermentovat. Do lžíce medu přimíchejte 100g pylu a 30 ml vlažné vody, kterou předtím převařte. Směs uzavřete do sklenice a při pokojové teplotě nechejte stát 3 dny.
Poté fermentovaný pyl uchovávejte v chladu. Pak dodejte medovou chuť jogurtu, tvarohu, kaším či müsli. Včelí pyl můžete přidat také do smoothies nebo jiných nápojů. Dochutit s ním můžete i dezerty či zmrzlinu. Nebo si jej dejte jen tak na lžičce. Denně se doporučuje přijmout jednu lžičku včelího pylu.
Upozrnění: před užitím doporučujeme provést test na snášenlivost včelího pylu. Menší množství včelího pylu naneste na zápěstí, kde cítíte tep. Pokud se objeví červená skvrna (v rozmezí 3-5 hodin), je velmi pravděpodobné, že máte alergii a včelí pyl tedy nekonzumujte. Při alergii na pyl je třeba rovněž opatrnosti s užíváním, doporučuje se podávat poloviční množství. Včelí pyl není vhodný pro těhotné a kojící, děti do 3 let, osobám s onemocněním ledvin a nádorovými onemocněními.
Složení
100% včelí pyl
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1103 kJ / 261 kcal |
Tuky | 5,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,0 g |
Sacharidy | 31,0 g |
z toho cukry | 21,0 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,1 g |
Země původu
Bulharsko / Polsko
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě, mimo dosah malých dětí. Obal vždy dobře uzavřete.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.