Popis
erythritol BIO
Erythritol se vyrábí fermentací glukózy a jde tedy o přírodní sladidlo. Má sladivost okolo 70% ve srovnání s běžným cukrem, nemusíte ho tedy používat velké množství, jak je tomu u jiných umělých sladidel.
Používáním Erythritolu nijak neohrozíte svůj chrup, protože nezpůsobuje zubní kaz. Jeho glykemický index je 0. Díky tomu neovlivňuje hladinu cukru v krvi. Jako u všech sladidel platí i u Erythritolu střídmá konzumace. Pokud si ovšem dáte větší množství Erythritolu, tak se nemusíte obávat nežádoucích účinků. Erythritol nepůsobí projímavě, oproti např. Xylitolu.
Sáček Eryhtritolu BIO vám vydrží opravdu dlouho. 1 lžičkou nahradíte necelou lžičku bílého cukru. Nečekejte od něj ani pachuť, kterou mají běžně umělá sladidla. Erythritol BIO je navíc vyráběn z ekologicky pěstovaných zemědělských zdrojů.
- chutná jako cukr (nemá žádnou pachuť)
- sladivost kolem 70%
- neobsahuje téměř žádné kalorie
- vhodné pro diabetiky (glykemický index 0)
- lépe stravitelný než xylitol
- vhodný při Low Carb
Erythritolem si oslaďte kávu, čaj i domácí limonádu. Přidat Bio Erythritol můžete také do neslazeného bílého jogurtu, tvarohu i obilninových kaší. Rovněž se hodí na přípravu domácího müsli, zmrzliny i džemu. Do omáček, kynutých těst, knedlíku, lívanců - i tady najde Erythritol své místo.
Bio Erythritol se při vyšších teplotách nerozkládá, je tak vhodný při pečení koláčů, dortů i všelijakých buchet. Držte se receptu a dávku cukru nahraďte o trochu vyšším množstvím Erythritolu pro dosažení stejné sladivosti.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 100 g |
z toho cukrové alkoholy | 100 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Složení
100% erythritol* (krystalický).
*produkt ekologického zemědělství.
Upozornění
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Země původu
Čína
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.