Popis
Odkud tato káva pochází
SHG (Strictly High Grown) je označení pro kávovníky rostoucí ve výšce nad 1500 metrů nad mořem. Znamená to, že bobule dozrávají pomaleji díky nižším teplotám. Tradiční honduraskou technikou zpracování zrn je mokrá technika, tzv. „washed“ (praná).
Farmáři nepoužívají žádnou chemii, hnojiva ani pesticidy. Honduraská SHG káva se dá tedy označit jako "organic", "bio".
Pěstování kávovníků se v této části Latinské Ameriky věnují již od 19.století. Dnes podniká s touto oblíbenou arabikou kolem 100 tisíc místních rodin. Přibývá stále více mladých nadšenců, kteří se chtějí věnovat této rostlině. Není se čemu divit, protože v současnosti je Honduras 5. největším producentem kávy na světě.
Chuť kávy Honduras SHG
Tato výrazná vůně vám ulpí v paměti. Aroma zralého exotického ovoce s dotekem hořké čokolády je poznávacím znamením tohoto nápoje. Elegantní chuť tropického ovoce a citrusů doplňuje příjemné karamelové pohlazení na závěr. Honduraská káva je středně kyselá zejména díky příjemné příchuti čokolády a meruněk v pozadí.
Má vyšší obsah kofeinu než u jiných arabik, silou je bližší robustě. Proto vám dodá novou životní sílu a energii. Lahodná je jako espresso, filtrovaná nebo turecká káva, i připravená ve french pressu.
- Jedná se o kávu střední kyselosti
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva střední kyselosti |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Honduras |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.