Popis
Xylitol BIO
Xylitol je sladidlo vyrobené například z březové kůry nebo kukuřice. Domovem Xylitolu je Finsko, kde se xylitol používá mnoho let při výrobě cukrovinek, žvýkaček i zubních past. Právě finský xylitol je považován pro svojí čistotu za nejkvalitnější. Proč byste měli nahradit řepný cukr xylitolem?
Díky nízkému glykemickému indexu zvyšuje pozvolna hladinu cukru v krvi, což ocení zejména diabetici. Xylitol nijak nezatěžuje zažívání, naopak příznivě působí na střevní mikroflóru. I u Xylitolu ovšem platí, že je potřeba jej užívat s mírou. Při nadměrné konzumaci působí březový cukr projímavě.
- O 40 % nižší energetická hodnota než u cukru
- Vhodné pro diabetiky – glykemický index 7
- Neobsahuje GMO
- vhodný při Low Carb
Xylitol je vhodnou variantou na slazení kávy, čaje nebo domácích limonád. Rovněž si s ním můžete osladit obilninové kaše, domácí müsli, bílý jogurt nebo tvaroh. A nemusíte se bát, že Xylitolu budete muset použít tunu, jako je tomu u jiných umělých sladidel.
Xylitol má totiž stejnou sladivost jako bílý cukr. Použijete tedy stejné množství, na jaké jste zvyklí. Oblíbíte si ho i díky jeho chuťovým vlastnostem. Umělá sladidla chutnají nepřirozeně, ale Xylitol se chutí téměř podobá cukru. Na rozdíl od bílého cukru se Xylitol ve vysokých teplotách nerozkládá, takže je skvělý i při pečení. V receptu stačí nahradit určenou dávku cukru stejnou dávku Xylitolu.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1004 kJ / 240 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 100 g |
z toho cukrové alkoholy | 100 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
100% xylitol* (krystalický).
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Upozornění
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky. Dejte si pozor a uschovejte Xylitol před svými domácími mazlíčky. Zejména plemenům malých psů může způsobit život ohrožující stav – hypoglykémii.
Země původu
Čína
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.