Amylon Bio Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g

 

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

tags all

Dostupnost Momentálně nedostupné
7 Kč / ks
6 Kč bez DPH
Značka Amylon
Kategorie Pomocníci při pečení
Položka byla vyprodána...
 

Bio Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů

Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody. Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl mezi bezfosfátovým a fosfátovým práškem

Běžný kypřicí prášek - kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)

Kypřicí prášek bez fosfátů - kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech, zásaditou složkou je jedlá soda, dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

návod k přípravě 

Na přípravu třeného, křehkého a piškotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.

Složení

Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné.

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Může obsahovat stopy mléka a vajec.

Skladování

Skladujte v suchu.

Vyrobno

Česká republika

Zemědělská produkce

EU


 

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: