Popis
Bambusová metlička
V Japonsku ji vyrábí z jediného kousku bambusu zruční mistři.
JAK PROBÍHÁ TRADIČNÍ JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBŘAD?
Časen je nepostradatelnou součástí výbavy čajového rituálu. Je vyřezaný z jednoho jediného kusu bambusu a počet jeho vláken se liší. Časen je při tradičním čajovém obřadu nenahraditelným nástrojem už od devátého století, kdy se tento obřad stal součástí japonské kultury.
Celá ceremonie má přesně předepsaná pravidla. Rozemletý čaj se bambusovou lžičkou čašaku vloží do čajové misky čawan. Matcha se postupně zalije vodou o teplotě max. 70 °C a bambusovou metličkou časen se čaj ručně šlehá do husté pěny.
Pro usuča, jemnější variantu čaje, použijte 2 lžičky čašaku na 70 ml vody a energicky míchejte ve tvaru písmene M.
Pro silnější čaj koiča použijte 3-4 lžičky čašaku na 40 ml vody. Koiča má hutnější konzistenci a míchá se mírným krouživým pohybem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.