Bezlepková směs na Chia chléb (bez alergenů)

 

Pochutnat si na chlebu, i když máte celiakii či HIT? Ano! Vyzkoušejte naši směs na tmavý chléb s chia semínky a přesvědčte se, jak lahodný může bezlepkový chléb být. Z 500 g této směsi vyrobíte.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 89 Kč / ks
od 79 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Směsi na pečení
Zvolte variantu
Bezlepková směs na Chia chléb Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 16.10.2024
89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
Bezlepková směs na Chia chléb Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 159 Kč / ks
142 Kč bez DPH
 

Směs na tmavý chia chléb - bez lepku a jiných alergenů

Celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či potravinovými alergiemi, nebo vegani – přesně to je cílová skupina, pro kterou byla vyvinuta tato speciální bezlepková směs na tmavý chia chléb.

V čem že je speciální? Opomeneme-li její jedinečnou chuť a snadnou přípravu chleba, tak především v tom, že neobsahuje žádné alergeny.

Bezlepková směs na Chia chléb

Z 500 g této směsi vyrobíte 2 chleby z kilového balení 4 chleby.

Žádné alergeny?

Ano, opravdu žádné alergeny. V této směsi na pečení nenajdete nejen lepek, ale také žádné droždí, vejce, mléko, laktózu, přidaný cukr, pšeničnou, kukuřičnou či rýžovou mouku, ani hydrogenované tuky, GMO či konzervační látky.

Možná teď přemýšlíte, jestli je pak chléb ještě vůbec chlebem a zda je chutný. Je! Nejen chutný, ale i skvěle křupavý a voňavý, takže si na něm smlsnou nejen chuťové buňky, ale i ty čichové.

A jak je to s přípravou? I ta je snadná. Tmavý chia chléb si zvládnete upéct doma i tehdy, pokud neoplýváte žádným extrémním kuchařským uměním. S naším postupem to bude hračka:

Návod na přípravu jednoho chleba

Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut.

Bezlepková směs na Chia chléb - z boku

Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.

Upozornění: nepoužívejte formu na pečení, chléb by se dobře nepropekl. Pokud chcete péct v domácí pekárně, musíte bezpodmínečně vynechat program na kynutí, neboť tento chléb neobsahuje droždí ani kvásek.

Složení

Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), bambusová vláknina, chia semínka, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1401 kJ / 354 kcal
Tuky 3,9 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,48 g
Sacharidy 62,0 g
    z toho cukry 0,5 g
Vláknina 20,5 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 1,22 g

Skladování

Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.

Vyrobeno

Slovensko


 

Druh mouky Ostatní
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: