Popis
Směs na lněné bagety - bez lepku a jiných alergenů
Bezlepková směs na lněné bagety je jedinečná svým složením. Byla speciálně vyvinuta tak, aby splňovala náročné požadavky osob trpících celiakií, histaminovou intolerancí či jinými druhy potravinových alergií. Neobsahuje proto lepek ani další alergeny, jako jsou například vejce, droždí či hydrogenované tuky. Bagety upečené z této směsi mají navíc lahodnou chuť, jsou křupavé a krásně voní.
Složení zcela bez alergenů
Tato bezlepková směs na lněné bagety plně odpovídá náročným požadavkům na antialergenní složení. Neobsahuje nic z toho, s čím mají lidé trpící různými druhy alergií, jako jsou celiakie či histaminová intolerance, problémy.
Nenajdete v ní tedy žádnou z následujících surovin nebo alergenů:
- vejce
- droždí ani kvásek
- cukr
- mléko a laktóza
- lepek
- konzervační látky
- kukuřičná či rýžová mouka
- pšeničný škrob
- sója
- lupina
- hydrogenované tuky
- GMO
Je proto vhodná nejen pro osoby s potravinovými alergiemi, ale i pro vegany.
Návod na přípravu jedné 90 g bagetky
Příprava lněných bagetek z této bezlepkové směsi vám zabere pouze pár minut – přibližně 7 minut příprava a 35 minut pečení. Nejen, že čerstvě vytažené bagetky krásně provoní celou vaši domácnost, ale podmaní si i vaše chuťové buňky. Výborně chutnají jak čerstvé, tak i druhý den po upečení. Jsou křupavé, lahodné a navíc dobře stravitelné. Z jednoho balení (500 g) upečete 8 bagetek, takže pokud linoucí se vůně přiláká do kuchyně i ostatní členy vaší domácnosti, můžete se s nimi podělit. Boule za ušima budete mít všichni.
Do 75 ml vlažné vody přidejte 10 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 70 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně smíchejte.
Z takto připraveného těsta vyformujte bagetky libovolné velikosti, posypte moučnou směsí a propracujte znovu, poté těsto nechte odpočívat alespoň 5 minut. Pak už jen bagetku dejte na plech vystlaný pečícím papírem a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů alespoň 35 minut. Upečenou bagetku nechte na mřížce vychladnout.
Z jednoho balení 500 g upečete 8 bagetek
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), lněná mouka, bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1287 kJ / 301 kcal |
Tuky | 4,36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,54 g |
Sacharidy | 60,2 g |
z toho cukry | 0,76 g |
Vláknina | 14,86 g |
Bílkoviny | 6,86 g |
Sůl | 1,22 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.