Popis
Směs na tmavý chléb se semínky - bez lepku
I když nejste žádný mistr pekař, chléb si doma zvládnete upéct levou zadní! Nevěříte? Pak vyzkoušejte naši bezlepkovou směs na tmavý chléb se semínky a přesvědčte se o tom, že pečení chleba je vlastně hračka. A až se do něj zakousnete, už nebudete chtít žádný jiný.
Výhodou této směsi na pečení je pak především to, že neobsahuje lepek ani řadu dalších alergenů, takže je vhodná pro celiaky, osoby s histaminovou intolerancí či s potravinovými alergiemi - kromě alergie na sezam, který je ve směsi obsažen. Na rozdíl od jiných směsí v ní nenajdete:
- vejce, droždí ani kvásek
- mléko a laktóza
- lepek, pšeničný škrob
- cukr
- konzervační látky
- kukuřičná či rýžová mouka
- sója, lupina
- hydrogenované tuky
- GMO
Návod na přípravu jednoho chleba
Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut.
Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.
Z jednoho balení 500 g můžete upéct dva 400 gramové chleby a z kilového 4 chleby.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), lněná mouka, lněná semínka, sezamová semínka, bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1360 kJ / 323 kcal |
Tuky | 8,06 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,75 g |
Sacharidy | 52,71 g |
z toho cukry | 4,73 g |
Vláknina | 16,74 g |
Bílkoviny | 8,2 g |
Sůl | 1,46 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.