BIO Avokádový olej 250ml

 

Pro milovníky salátů máme zbrusu nový, vysoce kvalitní BIO panenský olej z avokáda, který byl lisovaný metodou za studena. Tento olej je skvěly k dochucení, či jako zálivka při konečné úpravě pokrmu. Jeho chuť i kvalita posune vaše pokrmy na jinou úroveň!

tags all

Dostupnost Momentálně nedostupné
159 Kč / ks
138 Kč bez DPH
Značka Health Link
Kategorie Oleje
Položka byla vyprodána...
 

BIO Avokádový olej za studena lisovaný

Pokud vám není známa metoda lisování za studena, jedná se o velice šetrný způsob zpracování oleje. Plody projdou lisováním bez jakéhokoliv působení tepla a tím pádem nemusí posléze projít tak zvanou rafinací, což je odstranění toxických látek z oleje, které byly vytvořeny působením lisováním za tepla. Panenské oleje obsahují mnohem vyšší poměr minerálních látek, vitaminů rozpustných v tucích a cenné nenasycené mastné kyseliny.

Použití avokádového oleje

Další výhodou je také mnohem bohatší přírodní chuť, která je způsobena zachováním přírodních aromatických látek, díky šetrnému lisování. Díky všem těmto kvalitním vlastnostem se rozhodně vyplatí používat olej především za studena, například jako zálivka do salátu, na kaši, pomazánky, polévky, a podobně. Panenský avokádový olej však snese teplotu až do 204 °C, tudíž je možné používat ho i na opékání, smažení a jiné způsoby tepelné úpravy pokrmů.

Při vyšších teplotách se však může stát, že obsažené mastné kyseliny se spálí a přemění se na škodlivé látky. Proto je nutná i obezřetnost! Delikátní olej, jako je tento, se rozhodně vyplatí mít ve své kuchyni. Jeho příjemně oříšková chuť se stane skvělým společníkem k vašim pokrmům a bez pochyby si ho zamilujete!

SLOŽENÍ

100% avokádový olej

KOUŘOVÝ BOD

190-204°C (studená i teplá kuchyně)

SKLADOVÁNÍ

Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: