Popis
Rýžový puding s dýní a příchutí banánu - bez lepku
Jedinečný puding z rýžového škrobu na českém trhu. Puding je zcela bez přidaného cukru, bez lepku a bez barviv. Jako přírodní barvivo je použita BIO sušená dýně. V pudingu je použita BIO sušená dýně zároveň jako přírodní barvivo, které má antioxidační účinky.
Puding lze připravit i s náhražkami mléka, jako je ovesný či sójový nápoj. Puding obsahuje rýžový škrob, který je přirozeně bezlepkový a obsahuje 3× více vlákniny než kukuřičný škrob. Rýžový škrob je lehce stravitelný, je tedy vhodný i pro ty, kteří mají problémy s trávením.
Složení
Bio rýžový škrob (95,6%), bio sušená dýně (3,6%), přírodní aroma
Výživové údaje na 100 g hotového výrobku | |
Energie | 338 kJ / 80 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 14,0 g |
z toho cukry | 8,0 g |
Bílkoviny | 3,0 g |
Sůl | 0.09 g |
Příprava
Z odměřeného 1/2l mléka odlijeme 350 ml do varné nádoby. Přidáme 1 lžíci cukru (cca 20g) a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
TIP AMYLONKY: Puding lze uvařit i s náhražkami mléka jako je ovesný či sójový nápoj. Hotový puding je určen k rychlé spotřebě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.