Popis
klikva celá bez SO2
Pro jejich příjemnou jemně nakyslou chuť brusinky kombinujte se sladkým – taky jste vždycky měli nejraději, když babička udělala sladký koláč, ale s lehce kyselou marmeládou? Co se týče použití, stačí se zamyslet nad použitím klasických českých brusinek – koho napadla první svíčková na smetaně? Tak směle do toho, vůbec se nemusíte bát drobné změny, klikva udělá k masu stejnou, ne-li lepší službu.
co jste možná nevěděli
Cranberries, tedy americké (kanadské) brusinky nebo lépe klikva, jsou plody rostliny klikvy velkoplodé, která se vyskytuje divoce v přírodě severní Ameriky. V některých severoamerických státech se i pěstuje, obhospodařování takové rostliny není nijak náročné. Tato plodina je v českých luzích a hájích více a více oblíbená, lidé ji často zpracovávají v různých pokrmech jak ve sladké, tak ve slané kuchyni.
Jako první vás na nich určitě zaujme, jak vypadají – dorůstají až velikosti olivy, jsou částečně duté a jejich slupka je krásně rubínově červená. Pokud si o amerických brusinkách právě teď čtete úplně poprvé, nad koupí vůbec neváhejte, protože tomuhle se přesně říká „love on a first taste“!
Složení
Klikva, cukr, slunečnicový olej
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1289 kJ / 308 kcal |
Tuky | 1,37 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 82,4 g |
z toho cukry | 65,0 g |
Bílkoviny | 0,07 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
USA / Kanada
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.