Popis
Pšeničný bulgur BIO
Seznamte se s předvařenou nalámanou pšenicí - bulgurem. Tato zlatavá zrnka jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálů, bílkovin a jedná se o lehce stravitelnou potravinu.
Bulgur by tak neměl chybět v jídelníčku dětí, sportovců, diabetiků, veganů, vegetariánů či při hubnutí. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Nejčastěji se v kuchyni využívá jako náhrada rýže. Skvěle vás zasytí a pro lehce oříškovou chuť si bulgur v BIO kvalitě zaručeně oblíbíte.
Použití
Bulgur skvěle funguje jako příloha, ať už k masu, rybám či mořským plodům. Můžete jej použít také jako vložku do polévky. Chcete-li vyzkoušet něco nového a zajímavého, tak doporučíme národní jídlo Libanonu, velmi oblíbený salát tabbouleh. Ten kombinuje chuť bulguru, zeleniny, bylinek a koření.
Připravit z bulguru můžete ale také rizoto v masových i vegetariánských kombinacích, karbanátky, falafel, pilaf i všemožné saláty.
jak přípravit bulgur
Bulgur nejprve alespoň 2x propláchněte. Doba vaření je 15 – 20 minut, přičemž na jeden díl bulguru budete potřebovat 3 díly vody. Dalším způsobem přípravy, která je šetrnější, je vaření po dobu 5 – 10 minut a následně se bulgur nechá v zakrytém hrnci dojít.
Složení
Loupaná, předvařená, drcená pšenice*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergen: lepek
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1601 kJ / 379 kcal |
Tuky | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 69,8 g |
z toho cukry | 0,4 g |
Vláknina | 12,0 g |
Bílkoviny | 12,5 g |
Sůl | 0,04 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.
Země původu
Turecko (mimo EU)
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.