Caykur Altinbas Klasik 400 g (plechovka)

 

Caykur Altinbas Klasik v krásném plechovém balení je černý turecký sypaný čaj. V roce 2015 byl tento čaj oceněn v soutěži Monde Selection stříbrnou medailí. Turecký čaj Altınbas je černý čaj s výraznou chutí. Jeho vůně se vyvíjí při přípravě čaje a jeho chuť zajistí dokonalý požitek.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
18.7.2024
239 Kč / ks
213 Kč bez DPH
   
Značka Caykur
Kategorie Sypaný
 

Caykur Altinbas Klasik - v dárkové plechovce

Tento čaj z tureckého černomořského regionu je speciální směsí prvních horních pupenů a 2 čerstvých lístečků těsně pod pupeny. Turci si dávají tento čaj nejen po jídle, ale i mezi jídly. Denně tak vypijí zhruba 4-5 skleniček. 

Složení

100% černý čaj*

(sypaný čaj)

*pěstováno bez pesticidů

Příprava

  • Na přípravu 1 šálku (3 dl) doporučujeme použít 1-2 čajové lžičky (4-6g) čaje.
  • Zalijete 3 dl varem prošlou vodou o teplotě 100°C (je zapotřebí čistá a měkká voda).
  • Čaj nechte louhovat 3-5 minut.
  • Připravený čaj scedíte a nalévejte do připraveného šálku nebo sklenky.
  • Výsledný nápoj spotřebujte nejlépe do 30 minut, by jste si užili pravou chuť čaje.

Země původu

Turecko

Skladování

Skladujte v suchu a temnu, nevystavujte přímému slunečnímu záření.


 

Balení Sypaný čaj
Druh čaje Černý čaj

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.2.2023
byl jsem zvědavý jaký čaj to bude - nejsou to celé lístky, ale je hrubě drcený - to může pro milovníky čaje být trochu mínus, ale zas na druhou stranu se lépe dávkuje - očekával jsem trpkost po delším luhování .. ale omyl i po po desítkách minu stále příjemný hladký jemně nasládlý - jemně dřevitá chuť + silice z pupenů, ale ne mnoho jak ve žlutém čaji .. celkový dojem je svěží a příjemný - druhý nálev stále dobrý i když méně výrazný - co se týče přípravy neexistuje univerzální a jediný správný postup ... osobně nikdy nepoužívám vroucí vodu, radějí méně stupňů a delší čas - pro mne příjemné překvapení