České Ghíčko přepuštěné máslo 1000ml

Neohodnoceno
 

Čistý máselný tuk nejvyšší kvality, který vzniká přepuštěním čerstvého másla (oddělením mléčného tuku od mléčné bílkoviny a vody). Ghí má slabě nasládlou jemně oříškovou chuť, která jídlu dodá intenzivní chuť i vůni. Ghí je mnohem trvanlivější než máslo a není třeba ho skladovat v lednici. Jeho kouřový bod kolem 250°C a je tedy vhodné pro teplou i studenou kuchyni. Ghí je vhodné i pro osoby trpící intolerancí na mléčnou bílkovinu!

PALM, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do
29.7.2019
552 Kč / ks
480 Kč / ks bez DPH
   
Značka České Ghíčko
Kategorie Másla
 

přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo, neboli Ghí jistě znáte nebo jste se s tímto označením alespoň setkali. Ghí je vlastně doslovný překlad výrazu „přepuštěné máslo“, převzatý ze sanskrtu. Průlom zaznamenalo především v souvislosti se zdravým životním stylem, ale věřte nám, že i před érou zdravých jídelníčku mělo svoji důležitou roli. Pochází ze staré indické alternativní medicíny Ajurvédy, která Ghí přezdívá elixírem života.

K výrobě opravdu kvalitního Ghí je zapotřebí kvalitní vstupní suroviny, kterou není nic jiného než kvalitní máslo (nejlépe z produkce ekologického zemědělství - BIO). Po velmi pozvolném rozpouštění se první půl hodinu z povrchu rozpuštěného másla sbírá mléčná bílkovina. Poté se kvalitní Ghí na co nejmenším plameni zahřívá dalších 6-8 hodin. Poté se Ghí přecedí a slije do připravené nádoby s uzávěrem. Příprava opravdu kvalitního Ghí je velmi časově i energeticky náročná.

Výhody Ghí

Pro užívání Ghí máme hned několik důvodů – protože je totiž ochuzeno o mléčnou bílkovinu a vodu, je v porovnání s klasickým máslem o mnoho trvanlivější. A právě pro absenci mléčné bílkoviny si jej mohou dopřát i ti z vás, kteří trpí intolerancí na laktózu.

Přepuštěné máslo je dále výrazným zdrojem vitamínů rozpustných v tucích (ano, to jsou ty, před jejichž výčet vždy paní učitelka psala na tabuli „Z“ jako mnemotechnickou pomůcku pro lepší zapamatování – tedy vitamíny A, D, E, K). Dále obsahuje spoustu prospěšných látek a působí tak blahodárně na vaše tělo. 

Mezi další benefity patří určitě to, že se nám Ghí nepřepaluje, neboť má vyšší kouřový bod – až někde kolem 250 stupňů Celsia. A na konec můžeme Ghí doporučit i vědců, manažerům, studentům a všem ostatním, kteří potřebují, aby jim to pálilo. Ghí bude totiž s Vaším mozkem a mozkovými buňkami opravdu nejlepší kamarád.

Zařaďte Ghí i do svého redukčního jídelníčku – jen vám pomůže!

Použití Ghí

Jednoduchý recept zní – používejte Ghí tam, kde chcete zachovat a ještě trochu podpořit skvělou chuť a vůni másla. Ideální je přepuštěné máslo například na smažení – takové řízky smažené na Ghí jsou opravdová lahůdka, která dodá vašemu jídlu opravdový šmrnc. Skvělé je to, že Ghí se vám jen tak nepřepálí, to byste museli smažit na plameni ze svářečky.  Skvělou a křupavou kůrku vám Ghí pomůže bez problému vykouzlit a sami poznáte jeho sílu – už nikdy vám nebude po smaženém jídle tak skvěle, jako po tom, připraveném na přepuštěném másle!

Pokud jste milovník rychlých jídel a váš čas strávený v kuchyni se smrsknul jen na přípravu polévek či jídel typu restované zeleniny s rýží vězte, že Ghí využijete při svém stravování také. Zeleniny, která je místo na oleji restovaná na přepuštěném másle, je opravdová delikatesa. Při přípravě polévek a jíšek samozřejmě využijete tohoto perfektního pomocníka také. Pro mlsouny je možné omastit knedlíky, brambory, rýžový nákyp nebo bramborové pyré.

Pokud rádi pečete, musíte prostě po Ghí sáhnout a při svém umění jej využít. Promastěte s ním topinky, palačinky a jiné dobroty. Máte rádi chleba s máslem, ale kvůli mléčné bílkovině je pro vás takováto kombinace pouhým snem? Dále již být nemusí – namažte si na chleba Ghí a dopřejte si to, co vám chutná naprosto bez starostí! Ke Ghí už snad ani není co dodat, musíte ho vyzkoušet sami!

Skladování

Trvanlivost 8 měsíců, skladujte při teplotě do 20°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců.


 

Vyrobeno Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE