Popis
Harissa chilli pasta
Harrisa je velmi pálivá pasta z červených chilli papriček ochucená česnekem, koriandrem, kmínem a solí. Také se přezdívá kečupem středního východu. Harissa se přidává do pokrmů ke zvýraznění chutí a používá se jako koření.
Tradičně se používá k dochucení kuskusu nebo k marinování jehněčího, kuřecího masa nebo ryb. Hodí se však i ke grilovaným masům nebo při přípravě omáček. Zkuste přidat lžíci harissy ke guláši, natřít do hamburgeru, použít k marinování kuřete nebo okořenit rajčatovou omáčku.
Složení
Červená pálivá paprika 87%, česnek, koriandr, sůl, římský kmín, kyselina citronová E330
Skladujte na suchém a chladném místě, mimo dosah tepla a vlhkosti. Po otevření uchovávejte v chladničce při teplotě 4–6 °C a spotřebujte do 30 dnů od otevření.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 331kJ / 79 kcal |
Tuky | 1,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 11,0 g |
z toho cukry | 6,5 g |
Bílkoviny | 2,9 g |
Sůl | 1,8 g |
Země původu
Tunisko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.