POZOR! Nepropásni BLACK FRIDAY spousta akčních produktů v této kategorii! Získej navíc dopravu ZDARMA při zadání kódu "BLACKFRIDAY" v 1. kroku tvého košíku. Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
 

Citrusový pektin zahušťovadlo 10g

 

Pokud jste milovníkem marmelád, můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň! Citrusový pektin je skvělým, chutným a rychlým pomocníkem.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
1.12.2022
15 Kč / ks
13 Kč bez DPH
   
Značka Natural Jihlava
Kategorie Vaření
 

Pektin z citrusů

Stačí jen dvě věci – cukr a právě ovocný pektin. Marmelády, želé, sirupy, džemy nebo snad domácí gumoví medvídci, všechno Vám pomůže připravit citrusový pektin! A hlavní výhodou je to, že ho můžete použít v poměru s cukrem o dost méně, než klasických zahušťovadel (lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3).

Takže připravte hrnce, vydejte se na sběr všemožného ovoce a pak už jen zavářejte. Jak jsme s našimi babičkami vždy celé dny míchaly ve velikých kastrolech a obraceli skleničky víčkem nahoru. Nebojte se obnovit staré tradice – jen trochu zdravěji! Není třeba si kupovat nezdravé marmelády v supermarketech, připravte si vlastní a hned víte, co všechno vlastně jíte!

Použití citrusového pektinu

Při použití citrusového pektinu lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3. Nezapomeňte nejprve důkladně pektin smíchat s cukrem a až poté přidat do horkého ovoce. Proč? Pomůžete tak zabránit tvorbě nežádoucích hrudek.

Složení

Pektin z citrusových plodů.

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MK Avatar autora | 11.6.2020
skvělý výrobek
4
J Avatar autora | 22.7.2019
Použila jsem na rybízovou marmeládu, která paradoxně neželírovala ani po přidání citrusového pektinu (takže máme nakonec jen rybízový sirup). Naopak broskvový džem zhoustl dobře. Zřejmě rozhoduje kvalita ovoce a ani sáček pektinu není všemocný...