🌟 Pozor! 🚚 Doprava s Českou poštou již od 49 Kč! Udělejte si radost a zároveň ušetřete na dopravě 💰 Akce trvá jen omezenou dobu! ⏳
 

Diamond Olej z praženého sezamu 500 ml

 

Sezamový olej z pražených semínek dodává jídlu vynikající chuť a aroma. Je hojně využíván v asijské kuchyni jako vynikající přísada do salátů, marinád, omáček a woků.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
20.6.2024
219 Kč / ks
196 Kč bez DPH
   
Značka Diamond
Kategorie Oleje
 

olej z pražených sezamových semínek

Na rozdíl od oleje lisovaného za studena je pražený sezamový olej tmavší, červenohnědé barvy. Intenzivní a příjemně charakteristická, ořechová chuť vzniká pražením sezamových semínek před jejich šetrným lisováním. Oba druhy oleje jsou velmi chutné a zdravé – obsahují bílkoviny, minerály, vlákninu a mastné kyseliny. 

Použití sezamového oleje

Pražený sezamový olej se používá do teplé i studené kuchyně. Má bohatou chuť a aroma, což ho dělá vhodným do mnoha pokrmů. Můžete na něm i zlehka restovat nebo ho přidat do pečení. Olej je vhodný i pro krátké smažení do 180°C.

Sezamový olej je nezbytnou součástí asijské kuchyně. Můžete ho použít jako základ pro výrobu omáček a marinád, přidat ho do salátů, woků, rýže, nudlí, zeleninových a rybích pokrmů. Je také vhodný na dochucení polévek a krémů. 

Tento olej vyrobený z pražených sezamových semen je vhodný zejména pro studenou kuchyni. Ideální je ho použít při finálním dochucování různých jídel - zachová se tak lépe jeho aroma. 

Vzhledem k jeho intenzivní chuti se doporučuje opatrné dávkování.

SLOŽENÍ

100% rostlinný olej z praženého sezamu

Výživové údaje na 100 ml
Energie 3404 kJ / 828 kcal
Tuky 92,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Sacharidy 12,0 g
    z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny <0,5 g
Sůl 0,01 g

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v chladu a chraňte před světlem.

země původu

Německo


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: