• 1 z 2
 

Fazole adzuki

Neohodnoceno
 

Tyto malé červeno hnědé fazolky mají nasládlou ořechovou chuť. Velmi vhodné do vegetariánských a veganských jídel, nebo také salátů. Těmto fazolkám se také v Japonsku, Koreji a Číně přezdívá "královna fazolí". Vynikajcí jsou také naklíčené Adzuki, jejichž klíčky chutnají po hrášku.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 38 Kč / ks
od 33 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
Zvolte variantu
Fazole Adzuki 500g Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 29.3.2019
38 Kč / ks
33 Kč bez DPH
   
Fazole Adzuki 500g Množství: 1000 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 29.3.2019
69 Kč / ks
60 Kč bez DPH
   
 

červená fazole adzuki

Chcete udělat pro své tělo něco prospěšného? Kupte si fazole adzuki. Že fazole není nic extra a při pomyšlení na ni si vybavíte nejedno mexické jídlo? Fazole adzuki jsou jiné – velice zdravé, a přesto i chutné. U nás se o fazolích adzuki moc neví a nemluví. Vězte ale, že například v Japonsku jsou adzuki společně se sójou asi nejpopulárnějšími luštěninami. Podobná situace panuje i v dalších zemích jihovýchodní Asie – v Číně či třeba Koreji. Jde o menší, tmavé podlouhlé fazolky, které mají spíše nasládlou, leč specifickou a výraznou chuť. Nejen proto se velmi hojně využívají ve vegetariánských jídlech.

Co je tedy na fazolích adzuki tak úžasného? První výhodu nalezneme u jejich samotného stravování – zatímco většina ostatních luštěnin je spíše těžko stravitelná, fazole adzuki našim střevům ani žaludku nečiní žádné potíže. Nachází se v nich vysoké množství fosforu. Dále obsahují mnoho bílkovin a vlákniny, avšak pouze minimální množství tuku. Kromě těchto látek fazole adzuki obsahují ještě hořčík a draslík.

Fazole Adzuki

Kromě toho, že jsou fazole adzuki našemu tělu velice prospěšné, mají také široké možnosti využití v kuchyni. V Číně a přilehlých oblastech se užívají zejména na sladko v různých pastách a dochucovadlech. Jsou základem pro mnoho místních cukrovinek a vyrábí se z nich dokonce i nápoj podobný čaji. Avšak své využití si nalezne i u nás. Z fazolí adzuki si můžete připravit například zeleninový guláš nebo výbornou domácí pomazánku. Uvidíte, že fazole adzuki brzy přirostou vašemu srdci, a budete hledat příležitosti, jak je využít takřka u každého jídla.

Jak naklíčit adzuki

Fazolky Adzuki je možné nechat naklíčit v obyčejné, dobře vymyté PET láhvi (idelálně o obsahu 2l). Do spodní části láhve vytvoříme asi 10 - 15 drobných otvorů pro odtok vody. Odšroubujte víčko z láhve a nasypte do ní hrst propláchnutých fazolek. Poté proplachujte nejméně 3x denně. Tím dosáhnete ideální vlhkosti což bude mít za výsledek to, že se po 5 - 7 dnech v láhvi vytvoří zelené klíčky. Ty je možné konzumovat přímo, nebo je přidat do salátů, polévek a jiných jídel, do kterých vám budou klíčky chuťově zapadat.

Návod k přípravě

Propláchněte a namočte je na 3-4 hodiny, poté vařte 60 minut v tlakovém hrnci v neosolené vodě.

Adzuki fazoleSložení

Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu

Argentina


 

Podobné produkty

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE