🌟 Pozor! 🚚 Doprava s Českou poštou již od 49 Kč! Udělejte si radost a zároveň ušetřete na dopravě 💰 Moc času již nezbývá! Akce končí 30.6. ⏳
 

Fazole adzuki

 

Červeno hnědé fazolky Adzuki mají nasládlou ořechovou chuť. Jsou vhodné do vegetariánských a veganských jídel, nebo také salátů. Těmto fazolkám se také v Japonsku, Koreji a Číně přezdívá "královna fazolí". Vynikajcí jsou také naklíčené - jejich klíčky chutnají po hrášku.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 55 Kč / ks
od 49 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
Zvolte variantu
Fazole adzuki Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 27.6.2024
55 Kč / ks
49 Kč bez DPH
   
Fazole adzuki Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 95 Kč / ks
85 Kč bez DPH
 

červená fazole adzuki

Fazole adzuki jsou velice zdravé, a přesto i chutné. Jde o menší, tmavé podlouhlé fazolky, které mají spíše nasládlou, leč specifickou a výraznou chuť. Nejen proto se velmi hojně využívají ve vegetariánských jídlech. Jejich výhodu je jejich lehká stravitelnost – zatímco většina ostatních luštěnin je spíše těžko stravitelná, fazole adzuki našim střevům ani žaludku nečiní žádné potíže.

Fazole Nachází se v nich vysoké množství fosforu. Dále obsahují mnoho bílkovin a vlákniny, avšak pouze minimální množství tuku. Kromě těchto látek fazole adzuki obsahují ještě hořčík a draslík.

Fazole adzuki Vital Country - z boku

Kromě toho, že jsou fazole adzuki našemu tělu velice prospěšné, mají také široké možnosti využití v kuchyni. V Číně a přilehlých oblastech se užívají zejména na sladko v různých pastách a dochucovadlech. Z fazolí adzuki si můžete připravit například zeleninový guláš nebo výbornou domácí pomazánku. Uvidíte, že fazole adzuki brzy přirostou vašemu srdci, a budete hledat příležitosti, jak je využít takřka u každého jídla.

Jak naklíčit adzuki

Fazolky Adzuki je možné nechat naklíčit v obyčejné, dobře vymyté PET láhvi (idelálně o obsahu 2l). Do spodní části láhve vytvoříme asi 10 - 15 drobných otvorů pro odtok vody. Odšroubujte víčko z láhve a nasypte do ní hrst propláchnutých fazolek.

Poté proplachujte nejméně 3x denně. Tím dosáhnete ideální vlhkosti což bude mít za výsledek to, že se po 5 - 7 dnech v láhvi vytvoří zelené klíčky. Ty je možné konzumovat přímo, nebo je přidat do salátů, polévek a jiných jídel, do kterých vám budou klíčky chuťově zapadat.

Návod k přípravě

Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hodin. Poté vařte v nové vodě, dokud nebudou fazolky měkké na skus (40-60 minut). Nemícháme. Pěnu při vaření sbíráme. Upozorníme vás, že při věření adzuki fazolí je vhodné solit až na konec.

Složení

Fazole adzuki.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1453 kJ / 342 kcal
Tuky 1,2 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 57,0 g
    z toho cukry 1,2 g
Bílkoviny 23,0 g
Sůl 0,3 g

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu

Argentina


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: