Kashmiri chilli celé sušené 30 g

 

Celé sušené papričky Kashmiri si vás získají svou sytě rudou barvou, vůní s nádechem orientálního indického koření a hravou pikantností. Kashmiri jsou ve světě pro svou barvu a mírnou pálivost velice oblíbené a žádané. Mají navíc lehce ovocnou a sladkou chuť s kouřovými a zemitými podtóny.Pálivost: cca 5000 - 10 000 SHU.

PALM, VEGAN, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
6.8.2021
45 Kč / ks
39 Kč bez DPH
   
Značka The ChilliDoctor
Kategorie Celé papričky
 

Kashmiri celé sušené papričky

Co se vám vybaví, když si představíte Jižní Ameriku? Slunce, tanec, zářivé barvy, sladké ovoce a výborná kuchyně? A přesně takové jsou i papričky Aji Amarillo pocházející z Peru. Mají zářivě oranžovou barvu, chuť tropického ovoce a jejich středně výrazná pálivost 30 000–50 000 SHU ve vás rozproudí dobrou náladu. V Latinské Americe patří mezi nejoblíbenější a nezaměnitelnou chuť dodávají téměř každému tamnímu jídlu. Také proto jsou, spolu s česnekem a červenou cibulí, považovány za základní ingredience každého peruánského jídla.

Kashmiri chilli celé sušené 30 g - detail

Jejich název je odvozen od španělského výrazu pro chilli papričku "aji" a žlutou barvu "amarillo". Tyto papričky pochází z Bolívie a Peru. V peruánských Andách se začaly jako jedna z nejstarších odrůd pěstovat již v době 2500 let před naším letopočtem. Aji Amarillo patří do rodu Capsicum baccatum (paprika křídlatá neboli peruánská) a jejich sušené plody jsou potom známé jako Aji Mirasol. Rostliny mohou ve vhodných podmínkách dosahovat výšky až 2 metry a jejich plody jsou asi 10 cm dlouhé a 4 cm široké.

Jemná pikantnost do kari i čokoládových sušenek

Kashmiri je vlastně taková velmi společenská paprička. Díky její mírné pálivosti se nemusíte bát, že by někoho z vašich hostů nebo rodiny nepříjemně překvapila, propůjčí jídlům nádherně červenou barvu a svou výraznou chutí přinese ke stolu atmosféru živé a kořením provoněné Indie.

Barvou a příjemně pikantní chutí oživí vaše kari, kuře tandoori a další tradiční indická jídla. Hodí se také do pečených fazolí, marinád, polévek, rajčatových omáček a zeleninových jídel. Zkrátka všude tam, kde byste normálně použili klasickou mletou červenou papriku nebo jiné mírně pálivé chilli.

Výborné jsou Kashmiri papričky v kombinaci se sýry a ovocem. Stačí malá špetka tohoto chilli, a i obyčejný ovocný salát bude exotickým kulinářským zážitkem. A pokud milujete kombinaci chilli a sladkého, Kashmiri paprička dodá skvělou chuť a barvu pečeným cookies sušenkám nebo ji můžete v mexickém stylu přidat do horké čokolády. 

Pro zvýraznění aroma a chuti doporučujeme Kashmiri papričky nejprve krátce orestovat na pánvi po dobu asi 20 sekund. Pokud z nich před opečením odstraníte semínka, budou ještě o něco méně pálivé. Pro rehydrataci stačí odstranit stopku a namočit sušené papričky do horké vody asi na 30 minut.

Země původu

Indie


  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE