Kikkoman Tamari sójová omáčka bez lepku 250 ml

 

Sójová omáčka Tamari neobsahuje pšenici, mohou si ji tedy dopřát i ti, kteří drží bezlepkovou dietu. Je výborná na marinování, do polévek, salátů a při servírování sushi.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
129 Kč / ks
115 Kč bez DPH
   
Značka Kikkoman
Kategorie Vaření
 

Sójová omáčka Tamari

Sójová omáčka Tamari je vyráběna pouze ze soli a sójových bobů, čímž se odlišuje od klasické sójové omáčky Shoyu vyráběné ze sójových bobů a pšenice. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě misa z tekutiny, která je vylučována. Poté se fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Při výrobě nejsou použita barviva, konzervační látky či zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných omáčkách. Ve srovnání se Shoyu má tmavší barvu, výrazněji slanější chuť a obsahuje více minerálů a stopových prvků. Je také bohatá na aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro trávení.

Vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Sójovou omáčku můžeme použít do všech jídel kromě sladké kuchyně. Výborná je na marinování a minutky, do polévek a polévkových základů, masových šťáv, omáček, orientálních jídel, dresingů, majonézových salátů a studených pikantních omáček a samozřejmě k namáčení sushi rolek.

Složení

pitná voda, sójové boby, jedlá sůl, ocet kvasný lihový

Výživové údaje na 100 ml
Energie 240 kJ / 57 kcal
Tuky g
    z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
    z toho cukry g
Bílkoviny 10 g
Sůl 16,4 g

Skladování

Skladujte v suchu, po otevření uchovávejte v chladničce a ihned spotřebujte.

Země původu

Japonsko


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: