Kombucha násada 150g

 

Kombucha – čajová houba – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Momentálně nedostupné
96 Kč / ks
83 Kč bez DPH
Značka Stevikom
Kategorie Čerstvé lisované šťávy
Položka byla vyprodána...
 

Stevikom - násada pro výrobu kombuchy

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon

Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.

Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.

Kombuchovou násadu

Postup:

  1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
  2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
  3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
  4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
  5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

 

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Složení

Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu

Česká republika


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE