• 1 z 2
 

Kukuřice na popcorn BIO

 

BIO popcorn ve své přirozené podobě (bez přidaného cukru, soli a ostatních dochucovadel) má nízkou energetickou hodnotu a vysoký obsah vlákniny. Doporučujeme ho tedy jako alternativu tukem nasáklých brambůrků nebo nebo pražených solených arašídů.

tags all

od 42 Kč / ks
od 38 Kč bez DPH
Značka Wolfberry
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
kukurice na popcorn wolfberry bio 250 g Množství: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
42 Kč / ks
38 Kč bez DPH
   
kukurice na popcorn wolfberry bio 1000 g Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
145 Kč / ks
129 Kč bez DPH
   
 

Bio kukuřice na popcorn

Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku.

Popcorn není žádný výdobytek moderní civilizace, protože první zmínky o jeho konzumaci a výrobě jsou několik tisíc let staré a pocházejí od amerických indiánů. Velkou popularitu získal v Americe během průmyslové revoluce a odtud se rozšířil do celého světa. Američané považují popcorn téměř za národní jídlo a připravují ho na mnoho způsobů, není žádnou výjimkou, že si ho polévají rozpuštěným máslem.

Wolfberry kukuřice na popcorn prochází přísnou kontrolou. Po její sklizni se po dobu asi 10 měsíců uchovává v zásobnících, kde se velmi pomalu vysušuje na ideální vlhkost uvnitř kukuřičného zrna, která by měla být od 13 do 15 procent. Naši zákazníci tak dostávají kukuřici na popcorn v té nejvyšší kvalitě a její zvětšení objemu je pozoruhodné.

Příprava popcornu v hrnci

Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Občas protřeste, aby se promíchala a nespálila se. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Pokud chcete Popcorn dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej, který také máme v nabídce.

Příprava v mikrovlnné troubě

kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Nutriční hodnoty ve 100g

Energie: 1466 kJ / 347 kcal; Sacharidy: 64.2 g; Bílkoviny: 9.2 g; Tuky: 3.8 g – z toho nasycené 0.7 g; Vláknina: 9.7 g; Vlhkost: 13 %; Sodík: 35 mg; Fosfor: 210

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Vlastnosti BIO
Superpotravina Ano
Bez lepku Ano
Vhodné pro diabetiky Ano
Vhodné pro vegany Ano
Alergen Kukuřice

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RL Avatar autora | 14.5.2020
Popcorn lupe skvěle :D