Kukuřičná mouka hladká

 

Kukuřičná mouka hladká je ideální na přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhrada části běžné mouky. Kukuřičná mouka je přirozeně bezlepková, takže je vhodná i pro celiaky. Zkuste si připravit třeba domácí tortilly, nebo ji použijte jako příměs při pečení!

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 20 Kč / ks
od 17 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mouky
Zvolte variantu
Kukuřičná mouka hladká Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.9.2020
20 Kč / ks
17 Kč bez DPH
   
Kukuřičná mouka hladká Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 35 Kč / ks
30 Kč bez DPH
 

Kukuřičná hladká mouka

Kukuřice setá je velice rozšířená kulturní plodina, jejíž domestikace započala již v pravěku, a to pravděpodobně v Mexiku, v oblasti Oaxaca a Jalisco. S ohledem na využití rostliny se vyšlechtilo několik typů kukuřice, jako například Reventador vhodný jako pop corn, Dentado, nejrozšířenější druh a vhodný jako krmivo, nebo Blando, který se využívá právě k výrobě právě kukuřičné mouky, protože má měkké škrobové jádro, vhodné k mletí.

Kukuřičná mouka hladká 1000g

Použití kukuřičné mouky

Mouku přidejte při přípravě sladkých i slaných kaší, placek nebo při pečení domácího pečiva – stačí jen nahradit mouku pšeničnou. Kukuřičná mouka je hojně využívána i v mezinárodní kuchyni, například v Mexiku z ní pečou světově známé tortilly nebo nachos lupínky. Tortilly si zamilujete, jsou totiž velice chutné a jednoduché na přípravu. Směs, kterou tortilly naplníte, může být pokaždé jiná, sladká, pikantní, s masem nebo bezmasá. Dále domácí tortilly jistě využijete při výrobě quesadilly – kapsu z tortilly naplňte sýrem, dochuťte a vložte na grill.

Mouku můžete také využít při přípravě kukuřičné kaše polenty – do vroucí vody přisypávejte kukuřičnou mouku a stále míchejte, jakmile se voda vsákne a polenta se začne odlepovat od stěn, máte hotovo. Polentovou kaši lze využít nekonečně mnoha způsoby – jako přílohu, nechat vychladnout a kousky ogrilovat, a tak dále. Určitě se nelekejte, pokud při pečení bude těsto z bezlepkové mouky křehčí, je to přirozená vlastnost těchto mouk. Vyřešíte to naprosto jednoduše a elegantně – přidejte o jedno vejce více, nežli je psáno v receptu s klasickou pšeničnou moukou.

Velice dobrou zprávu máme pro ty z Vás, kteří máte intoleranci na lepek – kukuřičná mouka je totiž přirozeně bezlepková. Její konzumace Vám tak nebude činit žádné potíže a vy můžete dále vymýšlet, co z této zdravé mouky ukuchtíte příště!

Skladování

Skladujte v suchu a temnu.


 

Druh mouky Kukuřičná
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE