Kukuřičná mouka polohrubá 400g

 

Kukuřičná mouka polohrubá je vhodná k zahušťování, ať už jsou to polévky nebo omáčky - má hrubší konzistenci a velmi dobré chuťové vlastnosti. Polohrubou kukuřičnou mouku také můžete použít jako pojivo do sekané nebo karbanátků. Přidáním do běžné mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta. Kukuřičná mouka je přirozeně bezlepková.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
18.10.2024
17 Kč / ks
15 Kč bez DPH
   
Značka Natural Jihlava
Kategorie Mouky
 

Kukuřičná mouka polohrubá

Kukuřice setá je velice rozšířená kulturní plodina, jejíž domestikace započala již v pravěku, a to pravděpodobně v Mexiku, v oblasti Oaxaca a Jalisco. S ohledem na využití rostliny se vyšlechtilo několik typů kukuřice, jako například Reventador vhodný jako pop corn, Dentado, nejrozšířenější druh a vhodný jako krmivo, nebo Blando, který se využívá právě k výrobě právě kukuřičné mouky, protože má měkké škrobové jádro, vhodné k mletí.

Použití kukuřičné mouky

Kukuřičná mouka má široké spektrum využití, ve Vaší kuchyni pro ni určitě najdete místo i způsob zpracování. Mouku přidejte při přípravě sladkých i slaných kaší, placek nebo při pečení domácího pečiva – stačí jen nahradit mouku pšeničnou. Kukuřičná mouka je hojně využívána i v mezinárodní kuchyni, například v Mexiku z ní pečou světově známé tortilly nebo nachos lupínky. Tortilly si zamilujete, jsou totiž velice chutné a jednoduché na přípravu. Směs, kterou tortilly naplníte, může být pokaždé jiná, sladká, pikantní, s masem nebo bezmasá. Dále domácí tortilly jistě využijete při výrobě quesadilly – kapsu z tortilly naplňte sýrem, dochuťte a vložte na grill.

Mouku můžete také využít při přípravě kukuřičné kaše polenty – do vroucí vody přisypávejte kukuřičnou mouku a stále míchejte, jakmile se voda vsákne a polenta se začne odlepovat od stěn, máte hotovo. Polentovou kaši lze využít nekonečně mnoha způsoby – jako přílohu, nechat vychladnout a kousky ogrilovat, a tak dále. Určitě se nelekejte, pokud při pečení bude těsto z bezlepkové mouky křehčí, je to přirozená vlastnost těchto mouk. Vyřešíte to naprosto jednoduše a elegantně – přidejte o jedno vejce více, nežli je psáno v receptu s klasickou pšeničnou moukou.

Velice dobrou zprávu máme pro ty z Vás, kteří máte intoleranci na lepek – kukuřičná mouka je totiž přirozeně bezlepková. Její konzumace Vám tak nebude činit žádné potíže a vy můžete dále vymýšlet, co z této zdravé mouky ukuchtíte příště!

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.


 

Druh mouky Kukuřičná
Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: