• 1 z 2
 

Kurukahveci Mehmet Efendi

 

Kurukahveci Mehmet Efendi vyrábí tradiční tureckou kávu již od roku 1871. Kurukahveci Mehmet Efendi si zakládá na výběru kvalitních kávových zrn ze Střední Ameriky a Brazílie.

od 195 Kč / ks
od 170 Kč bez DPH
Značka Kurukahveci Mehmet Efendi
Kategorie Turecká káva
Zvolte variantu
Kurukahveci Mehmet Efendi 250 g Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 5.10.2021
195 Kč / ks
170 Kč bez DPH
   
Kurukahveci Mehmet Efendi 500 g Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 5.10.2021
325 Kč / ks
283 Kč bez DPH
   
 

jemně mletá turecká káva - Kurukahveci Mehmet Efendi

Kurukahveci Mehmet Efendi je tradiční turecká firma, která byla založena roku 1871. Za dobu své historie si vybudovala pověst výrobce exkluzivní turecké kávy.

Tato káva je namletá velmi jemně a svým namletím připomíná kakaový prášek. Tato turecká káva je určena zejména pro přípravu v džezvě nebo turecké konvici. Díky nejnovější technologii balení si čerstvě mletá káva Mehmet Efendi uchovává aroma a svěžest po dobu nejméně dvou let. Káva se podává v malých šálcích a po nalití se nechá chvíli ustát, aby se usadila na dně šálku.

Složení

100% Arabika (velmi jemně mletá)

doporučená příprava: džezva nebo turecká konvice.

Příprava

Káva z džezvy se tradičně pije z menších šálků, proto na přípravu 50 ml kávy použijeme 6 g (1,5 - 2 čajové lžičky) kávy.

  • Položte džezvu na zdroj tepla, přidejte cca 20 ml vody, cukr, popřípadě koření (například kardamom). 
  • Počkejte, až se voda s cukrem začne vařit a vznikne karamel. Na jeden šálek kávy se zpravidla dávkují dvě lžičky kávy a jedna lžička cukru. Tento krok však můžete přeskočit a připravit v džezvě pouze samotnou kávu.
  • Přidejte kávu a dolijte zbytek vody do dvou třetin džezvy. Počkejte, až se káva začne vařit a dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Poté džezvu odebereme z vařiče a malé množství pěny přidáme do šálků.
  • Kávu opět přivedeme k varu a opakujeme ještě dvakrát stejný postup. Kávu jsme tedy přivedli k varu 3x.
  • Kávu z džezvy dáme chvilku stranou a ponecháme 30s v klidu tak, aby sedlina poklesla. Můžeme s džezvou zakroužit, aby se káva smyla ze stěn.
  • Kávu nalijeme do šálků.

Země původu

Turecko


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva střední kyselosti

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IG Avatar autora | 18.9.2021
Nejlepší turecká káva co jsem kdy pil.
5
MB Avatar autora | 17.9.2021
Velice spokojená
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE