🌟 Pozor! 🚚 Doprava s Českou poštou již od 49 Kč! Udělejte si radost a zároveň ušetřete na dopravě 💰 Akce trvá jen omezenou dobu! ⏳
 

Květový med 500 g

 

Květový med na rozdíl od medovicového bývá sladší a má světlejší barvu. Je výborně stravitelný a má lahodnou a vyváženou chuť.

PALM, GLUTEN, GMO

Dostupnost Momentálně nedostupné
129 Kč / ks
115 Kč bez DPH
Značka Goldland
Kategorie Sladidla
Položka byla vyprodána...
 

květový (nektarový) med - středně aromatický

Květový med je vlastně přírodní koncentrát z květů rostlin. Na rozdíl od medovicového bývá sladší a má světlejší barvu. Kromě toho obsahuje i stopové prvky jako je draslík, vápník, hořčík, železo či mangan, kterých obsahuje tolik, že běžná porce snadno pokryje doporučenou denní dávku. Tento med je rostlinného původu, je v něm větší podíl fruktózy a je pro lidské tělo stravitelnější než medovicový med.

Složení

100% med květový.

Skladování

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozenou vlastností medu a známkou kvality. Med opět ztekutíme pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C. Krystalizace není na závadu a není důvodem pro reklamaci, naopak je známkou kvality.

Proč med krystalizuje

Med je zjednodušeně řečeno živá potravina. Tato směs látek se stále proměňuje a navzájem na sebe reaguje, a to hned při prvním kontaktu včely s medovicí či nektarem. Říká se se tomu zrání medu. Zrání medu probíhá nepřetržitě během jeho uložení v plástech a pokračuje po medobraní i ve sklenici. Med medovicový obsahuje méně pylových zrn než květový med, proto krystalizuje pomaleji.

Nezávisle na původu (medovicový nebo květový) by měl ale každý med zkrystalizovat. Pokud k tomu nedojde, mohl být proces zrání medu nějak (např. přehřátím) zastavený a kvalita medu proto utrpěla. Doba nástupu krystalizace medu závisí kromě složení cukrů v medu i na skladovacích podmínkách.

Upozornění

Nevhodný pro děti do 12 měsíců.

Země původu

Německo


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: