Popis
Španělské mandle natural
Mandle natural ze Španělska jsou skutečnou lahůdkou, která přináší to nejlepší z tradičního pěstování v srdci Středomoří. Tyto mandle vynikají svou bohatou, jemně sladkou chutí, která je plná intenzivních přírodních tónů.
Díky pečlivému způsobu pěstování a šetrnému zpracování zůstávají tyto mandle naprosto přírodní, bez jakýchkoli úprav, takže si můžete vychutnat jejich jedinečný charakter v každém soustu.
Díky pečlivému způsobu pěstování a šetrnému zpracování zůstávají tyto mandle naprosto přírodní, bez jakýchkoli úprav, takže si můžete vychutnat jejich jedinečný charakter v každém soustu.
Jsou skvělou volbou pro gurmány, kteří ocení jejich všestrannost – hodí se jak do sladkých dezertů a pečiva, tak i jako sofistikovaný doplněk k sýrovým prkénkům či do salátů.
Ať už je použijete při vaření nebo si je vychutnáte samotné, mandle natural ze Španělska přinášejí chuť poctivé přírody až k vám domů.
JAK VYROBIT MANDLOVÉ MLÉKO?
Co budeme potřebovat:
- 70g oloupaných suchých oloupaných mandlí - pokud nemáte mandle loupané je třeba je nejprve spařit, oloupat a nechat důkladně proschnout
- 700ml kvalitní vody (bez chlóru)
Postup je velmi jednoduchý takže se nemusíme náročnosti vůbec obávat. Mandle je třeba rozmixovat, namlít nebo nastrouhat (struhadlo, mixér nebo mlýnek na kávu). Takto rozmixované mandle přidejte do výše uvedeného množství vody. Poté zamíchejte a nechte cca 3 hodiny „vyluhovat“ při pokojové teplotě.
Občas obsah promíchejte a po cca 3 hodinách přelijte celý obsah do mixéru a asi 2 minuty mixujte na nejvyšší otáčky, než se vytvoří bílé a pěnivé mléko. Poté přeceďte přes jemné sítko (pokud nemáte, poslouží třeba silonky, nebo jemné plátno nebo dětskou plenu).
No a máme hotovo! Pokud je venku horko můžete dát mléko vychladit a poté se příjemně osvěžit.
Složení
100% jádra mandlí
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2405 kJ / 582 kcal |
Tuky | 48,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,9 g |
Sacharidy | 5,3 g |
z toho cukry | 4,4 g |
Bílkoviny | 14,0 g |
Sůl | 0,12 g |
Země původu
Španělsko
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.