Popis
Moruše bílá bIO Bez přidaného cukru a SO2
Moruše bílá je plodem stejnojmenného stromu, který roste až do 20 metrů. Z Číny se postupně rozšířil až do Evropy již před několika stoletími. Pěstovala se nejprve jen jako zdroj potravy pro bource morušového. Ale později si ji její sladkou chuť oblíbili i lidé. Sám císař Karel Veliký si prosadil její pěstování. Existuje v řadě odrůd, a tak můžete narazit na plody černé či červené barvy. Moruše bílá vypadá jako odbarvená, trošku nepovedená, varianta ostružin. Citlivě reagují na přepravu, proto je v nabídce spíše jako sušená.
Nejen, že skvěle chutná, ale obsahuje také vitamín C, K a z minerálů železo, vápník, fosfor, draslík anebo hořčík. Je také zdrojem Resveratrolu, což je antioxidant. Většinu moruše tvoří cukr, okolo 20% pak bílkoviny a vláknina.
POUŽITÍ
Čerstvá se dá použít na výrobu džemů, kompotů či sirupů. Sušená si najde své místo v müsli, takže můžete klidně vynechat med či jiné sladidlo. Obilninové kaše skvěle dochutí i osladí. Zkuste ji také dát do ovocného salátu. Bude tak vynikající, že už ho nebudete připravovat jinak.
Vyzkoušejte náš recept! - Sladká jáhlová kaše
Pro jednoho si připravte: 250 ml mléka, 125g jáhlových vloček, 2 lžíce sušených moruší, lžíci datlí, lžičku slunečnicových semínek a mletých vlašských ořechů, skořici, badyán
Jak na to: mléko přiveďte k varu, odstavte, přidejte vločky a promíchejte. Nechte odsát asi 3 minuty. Mezitím si nakrájejte datle na menší kousky. Ty spolu s moruší, semínky a oříšky vmíchejte do kaše a dochuťte kořením. Tahle chutná snídaně vás ihned probudí
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1404 kJ/333 kcal |
Tuky (g): | 2,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,2g |
Sacharidy (g): | 59,8g |
z toho cukry (g): | 41,9g |
Vláknina (g): | 12,6g |
Bílkoviny (g): | 10,6g |
Sůl (g): | 0,185g |
Složení
100 % sušené plody moruše bílé*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Země původu
Turecko
Skladování
Skladujte v suchu a chladu
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.