• 1 z 2
 

Mouka Farina 0 Manitoba 1000g

 

Mouka Farina Manitoba je italský typ silné mouky s vysokým obsahem lepku a proteinů. Pokud se chystáte připravit vynikající croissanty, pizzu, bagety, panettone či pandoro, tak mějte mouku Farina Manitoba rozhodně po ruce.

GMO, VEGAN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
58 Kč / ks
52 Kč bez DPH
   
Značka Molino Cosma
Kategorie Mouky
 

mouka farina manitoba

Mouka Manitoba se vyrábí ze severoamerické pšenice odrůdy Elite z kanadské oblasti Manitoba. Tato pšenice je typická měkkými obilkami, u kterých se při mletí rozpadají zrnka škrobu.

Mouka je ceněná pro svou vysokou absorpci a významné množství proteinů (min.12%). A zejména obsahuje vyšší obsah lepku, který je o 15-20 % větší než u klasických druhů pšeničných mouk. V klasifikaci mouky má W index mezi 280 a 300, jde tedy o silnou mouku, která je vhodná na přípravu těst s delší dobou kynutí nebo na posílení slabších těst.

Vlastnosti mouky zaručují snadné spojení použitých ingrediencí a výsledné těsto je velmi pružné, pevné a snadno se s ním pracuje.

POUŽITÍ

Listové nebo pizza těsto, sladké croissanty, křupavý kynutý chléb a další kynuté pekárenské produkty, tak na to zvolte jednoznačně mouku Farina Manitoba. Při přípravě kynutého těst vám stačí minimum droždí, potřebujete jen více času na proces kynutí (i 12 hodin a déle).

Takové těsto je vhodné např. na přípravu chleba s dlouhou dobou kynutí či větší pizzu. Pokud přidáte více kvasnic, doba kynutí se zkrátí na 4-6 hodin. Mouku Manitoba můžete smíchat se slabší moukou a o to zkrátit dobu kynutí, zejména je to vhodné u cukrářských výrobků.

Upečte si z mouky Farina Manitoba lahodné máslové croissanty, slaďoučké koblihy, francouzské bagety, ciabattu i focacciu (italský chléb), panettone (italský sladký chléb) či pandoro (italská bábovka). Potřebujete vysoký korpus na dort? S Manitobou to nebude problém. A s Manitobou můžete klidně připravit klasické lívance i bublaniny.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1451 kJ / 342 kcal
Tuky 1,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 70,0 g
    z toho cukry 1,8 g
Vláknina 2,5 g
Bílkoviny 12,0 g
Sůl g

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.


 

Druh mouky Pšeničná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
11x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JL Avatar autora | 10.11.2021
Super mouka na pizzu i chleba
5
AT Avatar autora | 20.9.2021
Skvělá mouka pro pečení kynuté ho pečiva a pizzy. Pečivo je krásně nadýchané. Rohlíky ani bulky na hamburgery již nekupuje e, děláme si vlastní a lepší :-) Skvělá i do kváskového chleba.
5
LP Avatar autora | 19.9.2021
Super mouka pro přidání do domácího kváskového chleba.
5
MK Avatar autora | 16.8.2021
Jsem velmi spokojená.
5
MM Avatar autora | 7.5.2021
Max spokojenost
5
TC Avatar autora | 20.4.2021
Hned měl chleba oka podle mého gusta. Jemná výborná mouka.
5
MF Avatar autora | 9.4.2021
Mouka je zatím super????jsem spokojená. A super cena.
5
Avatar autora | 11.12.2020
Super
5
JN Avatar autora | 30.10.2020
Spokojen
5
MC Avatar autora | 17.10.2020
Vynikající
5
PN Avatar autora | 10.10.2020
Spokojenost