Popis
mouka farina manitoba
Mouka Manitoba se vyrábí ze severoamerické pšenice odrůdy Elite z kanadské oblasti Manitoba. Tato pšenice je typická měkkými obilkami, u kterých se při mletí rozpadají zrnka škrobu.
Mouka je ceněná pro svou vysokou absorpci a významné množství proteinů (min.12%). A zejména obsahuje vyšší obsah lepku, který je o 15-20 % větší než u klasických druhů pšeničných mouk. V klasifikaci mouky má W index mezi 280 a 300, jde tedy o silnou mouku, která je vhodná na přípravu těst s delší dobou kynutí nebo na posílení slabších těst.
Vlastnosti mouky zaručují snadné spojení použitých ingrediencí a výsledné těsto je velmi pružné, pevné a snadno se s ním pracuje.
POUŽITÍ
Listové nebo pizza těsto, sladké croissanty, křupavý kynutý chléb a další kynuté pekárenské produkty, tak na to zvolte jednoznačně mouku Farina Manitoba. Při přípravě kynutého těst vám stačí minimum droždí, potřebujete jen více času na proces kynutí (i 12 hodin a déle).
Takové těsto je vhodné např. na přípravu chleba s dlouhou dobou kynutí či větší pizzu. Pokud přidáte více kvasnic, doba kynutí se zkrátí na 4-6 hodin. Mouku Manitoba můžete smíchat se slabší moukou a o to zkrátit dobu kynutí, zejména je to vhodné u cukrářských výrobků.
Upečte si z mouky Farina Manitoba lahodné máslové croissanty, slaďoučké koblihy, francouzské bagety, ciabattu i focacciu (italský chléb), panettone (italský sladký chléb) či pandoro (italská bábovka). Potřebujete vysoký korpus na dort? S Manitobou to nebude problém. A s Manitobou můžete klidně připravit klasické lívance i bublaniny.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1451 kJ / 342 kcal |
Tuky | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 70,0 g |
z toho cukry | 1,8 g |
Vláknina | 2,5 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Druh mouky | Pšeničná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.