Vzhledem k extrémnímu nárůstu objednávek se může expedice zásilek prodloužit. Děkujeme za pochopení.
  • 1 z 2
 

Lesní med 500 g

 

V teplých letních dnech sbírají včely medovici z lesních stromů. Výsledkem je tmavý, voňavý, medovicový med. Med obsahuje jednoduché cukry, které jsou pro lidský organismus lépe stravitelné než běžný cukr.

PALM, GLUTEN, GMO

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
2.12.2022
119 Kč / ks
103 Kč bez DPH
   
Značka Nektar Quell
Kategorie Sladidla
 

lesní med medovicový

V teplých letních dnech sbírají včely medovici z lesních stromů, kterou ve svém úlu přemění na tmavý, voňavý med. V souladu s německou vyhláškou o medu je med odstřeďován šetrně a bez zahřívání a následně je stáčet do lahví ve svém přirozeném stavu. Silný, tmavý lesní med chutná méně sladce a přirozeně zůstává dlouho tekutý.

Složení

100% med medovicový (lesní)

Skladování

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozenou vlastností medu a známkou kvality. Med opět ztekutíme pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C. Krystalizace není na závadu a není důvodem pro reklamaci, naopak je známkou kvality.

Proč med krystalizuje

Med je zjednodušeně řečeno živá potravina. Tato směs látek se stále proměňuje a navzájem na sebe reaguje, a to hned při prvním kontaktu včely s medovicí či nektarem. Říká se se tomu zrání medu. Zrání medu probíhá nepřetržitě během jeho uložení v plástech a pokračuje po medobraní i ve sklenici. Med medovicový obsahuje méně pylových zrn než květový med, proto krystalizuje pomaleji.

Nezávisle na původu (medovicový nebo květový) by měl ale každý med zkrystalizovat. Pokud k tomu nedojde, mohl být proces zrání medu nějak (např. přehřátím) zastavený a kvalita medu proto utrpěla. Doba nástupu krystalizace medu závisí kromě složení cukrů v medu i na skladovacích podmínkách.

Upozornění

Nevhodný pro děti do 12 měsíců.

Země původu

Německo


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: