Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
  • 1 z 2
 

Lesní med 500 g

 

V teplých letních dnech sbírají včely medovici z lesních stromů. Výsledkem je tmavý, voňavý, medovicový med. Med obsahuje jednoduché cukry, které jsou pro lidský organismus lépe stravitelné než běžný cukr.

PALM, GLUTEN, GMO

Dostupnost Momentálně nedostupné
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
Značka Nektar Quell
Kategorie Sladidla
Položka byla vyprodána...
 

lesní med medovicový

V teplých letních dnech sbírají včely medovici z lesních stromů, kterou ve svém úlu přemění na tmavý, voňavý med. V souladu s německou vyhláškou o medu je med odstřeďován šetrně a bez zahřívání a následně je stáčet do lahví ve svém přirozeném stavu. Silný, tmavý lesní med chutná méně sladce a přirozeně zůstává dlouho tekutý.

Složení

100% med medovicový (lesní)

Skladování

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozenou vlastností medu a známkou kvality. Med opět ztekutíme pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C. Krystalizace není na závadu a není důvodem pro reklamaci, naopak je známkou kvality.

Proč med krystalizuje

Med je zjednodušeně řečeno živá potravina. Tato směs látek se stále proměňuje a navzájem na sebe reaguje, a to hned při prvním kontaktu včely s medovicí či nektarem. Říká se se tomu zrání medu. Zrání medu probíhá nepřetržitě během jeho uložení v plástech a pokračuje po medobraní i ve sklenici. Med medovicový obsahuje méně pylových zrn než květový med, proto krystalizuje pomaleji.

Nezávisle na původu (medovicový nebo květový) by měl ale každý med zkrystalizovat. Pokud k tomu nedojde, mohl být proces zrání medu nějak (např. přehřátím) zastavený a kvalita medu proto utrpěla. Doba nástupu krystalizace medu závisí kromě složení cukrů v medu i na skladovacích podmínkách.

Upozornění

Nevhodný pro děti do 12 měsíců.

Země původu

Německo


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: