Nekton Makrela v rostlinném oleji 240 g

 

Máte-li chuť na makrelu, v konzervách Nekton na Vás čeká pořádná porce masa buď z Makrely obecné (Scomber scombrus) nebo Makrely Japonské (Scomber japonicus).

PALM, GLUTEN, GMO_1

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.4.2024
49 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
Značka Nekton
Kategorie Ostatní ryby
 

nekton makrela naložená v rostlinném oleji

Makrela nasytí Vás i Vaši rodinu. Ať už uděláte z makrely pomazánku, přidáte ji do zeleninového salátu nebo ji sníte jen tak s chlebem či bagetkou.

Makrela obecná je dravá mořská ryba, se kterou se setkáte hlavně ve vodách Atlantického oceánu, ale ve velkých hejnech plave i ve Středozemním a Černém moři. Živí se hlavně planktonem a drobnými korýši. Makrela, dorůstající délky kolem 45 centimetrů, se velmi rychle rozmnožuje.

Makrela japonská žije v Pacifickém oceánu a přilehlých mořích. Dorůstá se o něco menších rozměrů, kolem 36 cm.

Hlavním rozdílem je, že makrela obecná nemá vyvinutý plynový měchýř a nemůže se jen tak „flákat“ ve vodě. Japonská může, ale nedělá to. Obě makrely totiž spotřebují hodně kyslíku a bez pohybu by se brzo udusily. Jejich maso má tak velmi podobnou strukturu a chuť je prakticky k nerozeznání.

Obě makrely mají na rybu tučné maso, které si ale zachovává pevnou strukturu. Maso tedy není „blátivé“. Má i tak vysoký obsah omega 3 mastných kyselinvelké množství bílkovin – 20 gramů na 100 g masa.

Jedná se o jednu z nejvýhodnějších konzerv v poměru cena x množství, a to bez kompromisů. Nízká cena je výsledkem množství makrel na trhu, které je celoročně dostatečné i díky tomu, že pokud není dobrá sezóna Makrely obecné je na trhu Makrela japonská a naopak.

Složení

Makrela japonská (Scomber japonicus) - kusy, řepkový olej, jedlá sůl.

Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost pevného podílu je 168 g.

Produkt mořského rybolovu (vlečné sítě).

Výživové údaje na 100 g
Energie 980 kJ / 236 kcal
Tuky 20,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy <1,0 g
    z toho cukry 0,0 g
Bílkoviny 14,0 g
Sůl 2,0 g
Omega-3 mastné kyseliny 1,6 g

Skladování

Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do 6°C a spotřebujte do 24 hodin.

Země původu

 Lotyšsko


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: